KNHS

Enjoy the Ride Smokkelaarsrit 18 april
8 april 2010
Enjoy the Ride-EB

Op zondag 18 april wordt de Enjoy the Ride Smokkelaarsrit georganiseerd in Hilvarenbeek. De rit voert je onder andere door een 1500 ha groot bosgebied met daarin een gehuchtje Gorp, het gebied De Oranjebond, het Brabants Landschap en Landgoed de Utrecht.

Onderweg kom je de plaats tegen waar vroeger een galg stond! Deze galg was destijds een waarschuwing om mensen met criminele intenties op andere gedachten te brengen.
Je rijdt langs een kasteel, een oud jachtslot en langs het schijnbaar geboortehuis van Joannes Goropius Becanus, een renaissance geleerde. Deze beweerde dat het aards paradijs hier heeft gelegen, vandaar het lied Het leven is goed in het Brabantse land. Hij beweerde ook dat Adam en Eva een taal spraken die op het Brabants leek en dat alle talen hiervan afgeleid zijn. Hoewel hij het bij het verkeerde eind had, was hij wel de pionier van herkomst van de verschillende talen. Vlakbij zijn geboortehuis ligt een brug die ter ere van hem de naam Aards-paradijsbrug kreeg.

Ben jij er nog niet bij? Geef je dan snel op via enjoytheride.nl !

Korting voor Enjoy the Ride Clubleden
Word gratis lid van de Enjoy the Ride Club via Enjoytheride.nl! Als Clublid krijg je korting op je deelname aan de Enjoy the Ride ritten, kun je je favoriete routes toevoegen en downloaden, snel en eenvoudig inschrijven voor ritten, eigen ritten toevoegen, fotos en videofilmpjes uploaden, online je eigen ervaringen delen met anderen én kom je in contact met andere buitenrijfans! Je kunt bovendien online je reactie geven op de routes en je krijgt als Clublid voorrang bij de inschrijving voor Enjoy the Ride ritten.

Enjoy the Ride staat voor alles wat met buitenrijden te maken heeft en bestaat uit een website, digitale ruiter- en menroutes, routekaarten en georganiseerde buitenritten. Alle ruiter- en menroutes van Enjoy the Ride liggen in de mooiste gebieden van Nederland. Van de Veluwe tot het Bergherbos, van de Kampina tot Gaasterland, allemaal gebieden met een unieke flora en fauna. Het mooie van rijden in de natuur is het gevoel van vrijheid dat je ervaart. Genieten van je paard en de bomen, planten en dieren die je onderweg tegenkomt. Met Enjoy the Ride komt deze ervaring pas echt tot leven.

Enjoy the Ride is een initiatief van de KNHS en wordt beheerd door de KNHS en FNRS. Rabobank is partner van Enjoy the Ride.