RTL Group

Bekroonde spelshow 'The Phone' is terug: spannender dan ooit

Het leven van twee nietsvermoedende mensen wordt een dag lang compleet op zn kop gezet als zij uit het niets een onbeheerde telefoon horen rinkelen. Nadat ze het toestel onwennig hebben opgepakt, valt alles op zijn plaats, ze zijn terechtgekomen in The Phone. Vanaf zondag 18 april brengt RTL 5 acht nieuwe afleveringen van deze spannende reality spelshow, gepresenteerd door Eddy Zoëy. Nieuw dit seizoen is dat de kandidaten vooraf zijn geselecteerd en doorgelicht. Hierdoor zijn hun bijzondere eigenschappen én hun grootste angsten geen geheim voor de makers van The Phone. Van claustrofobie tot hoogtevrees, niets wordt geschuwd in deze nieuwe serie afleveringen bij RTL 5.

In de eerste aflevering maken we kennis met de stoere Ernestine, die al direct de leiding neemt over het spel. Samen met haar medespelkandidaat Yilmaz vliegen ze kriskras door Den Haag. Ze zetten alles op alles om de vier sleutels te bemachtigen, die uiteindelijk leiden tot de kluis met daarin 25.000 euro. In hun zoektocht naar een van de sleutels razen zij als bezetenen over de snelweg met 120 km per uur, terwijl de allerlaatste druppel benzine elk moment kan opraken. Wanneer in een volgende opdracht de hoogte wordt opgezocht, doet Yilmaz een schokkende onthulling aan Ernestine: hij heeft vreselijke hoogtevrees en durft niet verder. Halen zij met zijn tweeën wel de eindstreep?

The Phone is inmiddels in 52 landen te zien is en is bekroond met een Gouden Roos en een Emmy Award.

Uitzending RTL 5: wekelijks, vanaf zondag 18 april, tussen 21.35 uur en 22.35 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Donate Vonk, Communicatie RTL Nederland, via tel 035-671 8878 of donate.vonk@rtl.nl