Ingezonden persbericht

Gratis rondleiding in Mondriaanhuis
door kunstenaar Martha Scheeren

11-04-2010

Nog t/m 30 mei 2010 is in het geboortehuis van Piet Mondriaan de tentoonstelling te zien

Martha Scheeren verbindt... Agnes Martin en Kees Visser.

Aanstaande zondag 18 april om 14.00 uur zal kunstenaar Martha Scheeren een gratis rondleiding geven en haar verhaal vertellen bij de kunstwerken van Agnes Martin, Kees Visser en haarzelf.

Op verzoek van het Mondriaanhuis heeft Martha Scheeren twee kunstenaars uitgenodigd met wie zij zich verwant voelt, kunstenaars die van belang zijn voor haar kunstenaarschap. Samen met hun werk heeft zij de bovenverdiepingen van het museum ingericht. Op het oog is het verbindende element tussen hen drieën het procedé van schilderen dat zij hanteren. het verraadt een strikte structuur van handelen. Bij nadere beschouwing laten ze zich alle drie leiden door een intuïtieve wijze van schilderen, een persoonlijke wijze die bij een ieder een verschillend gevoel van orde laat zien.

Tijdens de rondleiding zal kunstenaar Scheeren ingaan op haar keuze voor deze twee kunstenaars, haar linken met hen. Tevens zal zij ingaan op de achterliggende drijfveren en motivaties van Visser en Martin in hun eigen werk en de relatie met haar eigen werk. Ze leidt u door de zalen die door haar op zorgvuldige wijze zijn ingericht.

De rondleiding is gratis, het entree is volgens normaal tarief (¤5 voor volwassenen, Museumkaarthouders gratis en jongeren tot 18 jaar eveneens gratis).
U kunt zich melden bij de balie van het museum; om 14.00 uur start Martha Scheeren de rondleiding.

Mondriaanhuis, Kortegracht 11, Amersfoort, T 033 46 00 170, E info@mondriaanhuis.nl

Martha Scheeren tijdens de opening in het Mondriaanhuis || 'z.t.' 2008, encaustiek op houten paneel 40x40cm || Martha Scheeren in gezelschap van voormalig wethouder van de gemeente Amersfoort Gert Boeve

////// einde bericht ///////

Hoofdsponsor

Partners: Meeùs Assurantiën, Heilijgers bv
Sponsors: Twynstra Gudde Adviseurs en Managers, Xtralan b.v., Enbiun Holding bv, Boukau bv, Stichting Vrienden van Amersfoorts Stadsherstel



Ingezonden persbericht