Ingezonden persbericht

Diemen, maandag 19 april 2010

BOEKAANKONDIGING

Life: bijzondere dieren, extreem gedrag
Quest en BBC Earth

Eten of gegeten worden?
Wat zou jij doen om te overleven als je een garnaal in de diepzee was? De Colemangarnaal weet het wel: die gaat tussen de giftige stekels van een zee-egel zitten. En hoe ontkom je als bergpad aan een tarantula? Trek je poten in en laat je langs de rotsen naar beneden tuimelen. Niets aan de hand. In Life: bijzondere dieren, extreem gedrag lees je over deze en andere overlevingsstrategieën van dieren en planten. Het boek is net verschenen bij Quest.

In 10 heldere, per soort ingedeelde hoofdstukken lees je over de planten- en dierenwereld. Meer dan 300 gedetailleerde fullcolourbeelden illustreren het boek. Zo kijkt een reusachtige vlieg de lezer met enorme, gaasachtige ogen aan, vlak voor hij wordt opgeslokt door een plant. En zijn de eitjes op de rug van een zorgzaam zeedraakje te tellen. Hij bewaakt ze met zijn leven, 24 uur per dag.

Life, bijzondere dieren, extreem gedrag is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie van de BBC. De 10-delige documentaire is al te zien in België op Canvas en wordt later dit jaar op de Nederlandse televisie uitgezonden. Hij is binnenkort ook verkrijgbaar als luxe combinatiebox met boek én dvd-serie.

Over Quest

Quest is braintainment: kennis én vermaak. Quest geeft antwoord op fascinerende alledaagse vragen over onder andere geschiedenis, sport, reizen, techniek, multimedia, wetenschap, natuur en psychologie. Naast het maandelijkse magazine zijn er inmiddels ook Quest-specials, -boeken, -dvd's en andere
-merchandise. Uiteraard net zo spraakmakend als het magazine.

Over BBC Earth

De BBC heeft op het gebied van baanbrekende natuurdocumentaires in de afgelopen jaren de toon gezet met Planet Earth. Life is na Planet Earth BBC's grootste natuurmediaproject. Vernieuwende cameratechnieken zorgen voor unieke beelden en vooraanstaande wetenschappers werkten mee aan de documentaire.

Titel: Life: bijzondere dieren, extreem gedrag
Auteurs: Martha Holmes en Michael Gunton
ISBN: 9789460440151 / NUR: 410
Gebonden
Formaat: 26 x 27,5 cm
Pagina's: 312
Prijs: 29,95 euro



Ingezonden persbericht