TROS
Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-04-2010

VROUWEN LIEGEN OVER GEWICHT, MANNEN OVER STATUS

RADAR presenteert in de uitzending van vanavond, maandag 19 april, de uitkomsten van het grootste onderzoek dat in Nederland ooit is gedaan naar de prestaties van online datingsites. Zo'n 6000 mensen die de afgelopen twee jaar actief op zoek waren naar een partner op internet deelden hun ervaringen over ruim twintig datingsites. De uitkomsten zijn teleurstellend voor de datingbranche.

De grootste klachten betreffen de kwaliteit van de matches, het bestookt worden met spam zoals sms-diensten en het moeilijk kunnen opzeggen van het abonnement.

De best scorende betaalde datingsite is Relatieplanet. Deze site scoort een zes. Bij de gratis sites komt Paiq met een 6,5 als beste uit de bus. Van de grote datingsites scoort Parship bij zowel bij de betalende (5,4) als gratis sites (5,0) het slechtst.

Enkele feiten die uit de enquête naar voren komen:

- Op gratis sites zijn veel mannen actief op zoek naar een avontuurtje, maar liefst acht keer zoveel als vrouwen. Dit wringt temeer omdat vrouwen zich in grote getale inschrijven bij de gratis sites en zij vooral op zoek zijn naar een vaste relatie;
- Maar liefst 60 procent van alle mensen die actief zijn op een datingsite hebben gelogen over hun profiel;
- Vrouwen liegen vooral over hun uiterlijk;
- Mannen liegen vooral over hun maatschappelijke positie;
- Van de mensen die hun date in levende lijve zagen, zegt slechts een op de acht dat het profiel klopte;
- 65 procent van de daters op een betaalsite vinden de prijs niet in relatie tot de geleverde diensten.

De enquête over datingsites blijft actief op www.trosradar.nl onder het kopje ProductRadar. Iedereen blijft van harte welkom om zijn of haar ervaringen te delen.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 19 april
Nederland 1 - 20.30 uur