Ingezonden persbericht

Johnson Controls fietst van Brussel naar Monaco voor energie-efficiëntie
Tocht van 1.200 km wil aandacht vestigen op nood aan zuinig energiegebruik

BRUSSEL, 19 april 2010 - Johnson Controls Inc., wereldleider in het aanbieden van producten, diensten en oplossingen voor een betere energie-efficiëntie van gebouwen, heeft vanochtend in het Brusselse Jubelpark het startschot gegeven van een 1.200 kilometer lange fietstocht naar Monaco. De fietsers, acht medewerkers van Johnson Controls, zullen daar op 25 april aankomen, bij de start van het eerste Euro-Mediterraans Forum voor Energie-efficiëntie. "We moeten nu actie ondernemen voor energiebesparing en een beter klimaat", stelt Tom Lowery, Vice President en General Manager Systems & Services van Johnson Controls.

De fietstocht, die de naam "De Weg naar Energie-Efficiëntie" kreeg, is de eerste actie in aanloop naar het Euro-Mediterraans Forum voor Energie-efficiëntie (www.ee-forum.eu), dat op 25 en 26 april plaatsvindt in Monaco. Bedrijfsleiders, politici en NGO's zullen zich daar twee dagen buigen over de problematiek van energie-efficiëntie en de klimaatverandering. "Wij willen met dit Forum dat we samen met de Stichting Prins Albert II van Monaco organiseren, niet alleen het debat aanzwengelen. Het is evenzeer de bedoeling om tot concrete acties te komen inzake energiebesparing", aldus Tom Lowery.

Aangemoedigd door de Belgische Al Gore klimaatambassadeur Serge de Gheldere, begonnen de acht fietsers vandaag in Brussel aan hun lange tocht naar Monaco om bij te dragen tot de bewustmaking rond de energieproblematiek. "Niet alleen beperken zij de ecologische voetafdruk van hun reis naar Monaco tot een minimum; ze zullen tijdens hun tocht ook oproepen tot actie."

Als specialist in de ontwikkeling van energie-efficiënte oplossingen voor gebouwen is Johnson Controls dagelijks bezig met de bewustmaking rond energiebesparingen. "Gebouwen verbruiken 35% van de energiebronnen ter wereld en zijn verantwoordelijk voor 40% van de uitstoot van broeikasgassen", aldus Tom Lowery. "Gebouwen energie-efficiënt maken is dan ook een van de meest snelle en goedkope manieren om de strijd aan te binden tegen de klimaatverandering." Met deze boodschap fietsen de 8 medewerkers van Johnson-Controls de komende 7 dagen Europa door.

Via http://lowcarbontraveltoeef.blogspot.com kunt u de fietsers volgen op hun "Weg naar energie-efficiëntie".

--