Senternovem

17-03-2010 |

Partnering evenement Hannover Messe

Van 19 tot en met 23 april 2010 vindt de Hannover Messe plaats. De Hannover Messe is de plaats waar de meest toonaangevende beurzen samenkomen op het gebied van industriële technologieën, materialen en productideeën (www.hannovermesse.de).

Tijdens de Hannover Messe organiseren onze Duitse collega's van AiF en VDI-VDE IT op woensdag 21 april een internationaal partnering evenement voor MKB's, brancheorganisaties en onderzoeksorganisaties. Het biedt hen de gelegenheid partners te vinden voor het opzetten van CORNET en EraSME projecten. In het kader van de programma's CORNET en EraSME kunnen onderzoeksprojecten opgezet worden tussen individuele MKB's en/of tussen brancheorganisaties uit verschillende landen.

Door onderzoeksprojecten op te zetten met buitenlandse partijen profiteert u van elkaars kennis en budget. Subsidie wordt verstrekt vanuit de diverse nationale subsidieregelingen. Met deze subsidie kunnen de activiteiten van onderzoeksorganisaties (deels) betaald worden. Nederlandse MKB's kunnen deelnemen met (gebundelde, grote) Innovatievouchers; brancheorganisaties kunnen een beroep doen op de nieuwe Pre-IPC-Internationaal regeling.

Meer informatie en het online aanmeldingsformulier voor dit CORNET/EraSME partnering event op de Hannover Messe zijn beschikbaar op de volgende website:
http://www.era-sme.net/public/news/partnering-event-cornet-erasme-on-t he-hanover-fair-21st-april-2010
Contact
Stan Francke