Gemeente Noordwijkerhout


Beweegweek van 19 tot en met 23 april

Bewegen is een plezierige manier om het lichaam fit te houden. Regelmatig bewegen verlaagt de kans op allerlei aandoeningen. Bovendien is bewegen een aangenaam tijdverdrijf en een gemakkelijke manier om contact te leggen.

Samen met Woon-zorgcentrum Munnekeweij, GGZ Duin- en Bollenstreek, Oud en Jong Actief (OJA) en KBO, afd. De Zilk organiseert de gemeente een beweegweek van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april. Op verschillende locaties in de gemeente zullen tussen 10.00 en 11.30 uur beweegactiviteiten plaatsvinden. Stichting Het Raamwerk zal het vervoer voor deelnemers mogelijk maken.

Wie kunnen mee doen?

De activiteiten zijn gericht op senioren en mindervaliden. Echter...iedereen kan meedoen! Naast bewegen en actief blijven staat de beweegweek in het teken van het verkleinen van de risico's die ouderen en mindervaliden lopen bij valincidenten. Doe elke dag mee en maak kans op twee Vipkaarten voor het verlichte bloemencorso op vrijdag 23 april.

Programma

Vanaf 6 april is de programmafolder verkrijgbaar aan het Lokaal Loket of bij het gemeentehuis. U kunt op www.noordwijkerhout.nl alvast het programma raadplegen.

Scootmobielen Bloementoertocht en Fit Your Body Run

Los van dit programma vinden nog meer bewegingsactiviteiten plaats. Zo organiseert de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Noordwijkerhout (SPGN) op dinsdag 20 april een Scootmobielen Bloementoertocht. Aanmelden voor deze tocht kan tot uiterlijk 31 maart, bij Jaap Walen via info@spgn.nl of telefonisch via 06-53 83 72 62. De GGZ Duin-en Bollenstreek organiseert de recreatieloop "Fit Your Body Run" eveneens op dinsdag 20 april. Aanmelden voor deze run kan via fityourbody@ggzduinenbollenstreek.nl of telefonisch via (0252) 502410.