Gemeente Beek


Herinrichting Oude Rijksweg

Uitvoering fase 2 van start op 19 april

Â

Herinrichting Oude Rijksweg

Op maandag 19 april start een nieuwe fase van het project âHerinrichting Oude Rijksweg Maastrichterlaan / Wolfeyndeâ. Het betreft de werkzaamheden in de Maastrichterlaan van de Proosdijstraat/Kinkestraat tot aan het viaduct met de A2. Als gevolg hiervan vervalt vanaf 19 april de omleiding voor het lokale verkeer via de Julianalaan en de Molenberg. Het autoverkeer wordt over de A2 omgeleid via op- en afrit Elsloo.

Â

Het doorgaande verkeer tussen Geleen en de luchthaven / A2 wordt sinds de start van de werkzaamheden aan de oude Rijksweg al via de A76 en A2 en visa versa omgeleid. Voor fietsers is een aparte omleiding via de Molenstraat en de Kasteel Genbroekstraat ingesteld. De afgesloten wegdelen en de omleidingen worden duidelijk met borden aangegeven.

Â

Tegelijkertijd wordt ook gewerkt in het aansluitende deel van de Maastrichterlaan, van het Raadhuispark tot aan de Proosdijstraat (fase
1). De werkzaamheden aan riool, kabels en leidingen zijn zo goed als afgerond, WML is met de transportleiding tot aan de Proosdijstraat gevorderd. Inmiddels is gestart met het straatwerk en naar verwachting worden op 23 april de onderlagen van het asfalt aangebracht. Vervolgens wordt de bestrating voor de trottoirs en fietspaden aangebracht.

Â

Op 27 mei 2010 wordt weer een informatieavond gehouden over de werkzaamheden. Meer informatie over tijd en locatie volgen via dit blad en op de website van het project: www.beekbereikbaar.nl.

Â