Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Aandacht voor honden tijdens actieweek op Noordereiland

Neem een kijkje in de dierenambulance. Of ga samen met uw hond op de foto en ding mee naar de prijs voor de leukste hond-met-baas.

Zo wordt aanstaande maandag, 19 april, op het Jan Eleveld, bij het losloopgebied aan de Feijenoordstraat een begin gemaakt met de actieweek Schoon en Heel. Tijd: 17.00-19.00 uur. De actieweek geldt voor het gebied tussen Prins Hendrikkade, Van der Takstraat, Maaskade en Thorbeckestraat

Gratis advies van dierenartsen: 19 april
Op het Jan Eleveld staat ook een informatiestand waar bewoners gratis advies kunnen krijgen van twee dierenartsen van WHG Dierenziekenhuis Rotterdam. Medewerkers van Stadstoezicht delen verder hondenpoepzakjes uit en portefeuillehouder René Kronenberg daagt Noordereilanders uit om met ideeën te komen over het hondenbeleid. Hoe kunnen bijvoorbeeld hondenuitlaatplaatsen of losloopgebieden verbeterd worden? De prijs voor de leukste hond-met-baas-foto wordt uitgereikt bij de afsluiting van de actieweek.

Aanbelactie: 20 april
In het hierboven aangegeven gebied wordt op dinsdag 20 april een aanbelactie gehouden om van bewoners te horen wat ze van hun woonomgeving vinden. Hieraan doen mee medewerkers van deelgemeente Feijenoord, Roteb, Woonstad, Stadstoezicht, Sonor en politie. Al eerder zijn met succes dergelijke acties gehouden in de wijk Feijenoord en op Katendrecht. Het aanbellen begint om 12.30 uur en duurt tot 15.30 uur.

Kinderactiviteit: 21 april
Voor kinderen uit de omgeving wordt woensdag 21 april een schoon en heel activiteit gehouden, bij de Duimdrop op het Burg. Hoffmanplein, van 13.00 tot 15.00 uur.

Grofvuilcontainers op Burg.Hoffmanplein: 23 april Bewoners kunnen op vrijdag 23 april hun grofvuil gratis afleveren bij één van de drie containers die staan bij:

- Burgemeester Hoffmanplein, tegenover huisnummer 48a;
- Burgemeester Hoffmanplein, op de kop ter hoogte van de Van der Takstraat;

- Burgemeester Hoffmanplein, ter hoogte van de Thorbeckestraat. Let op: niet alles mag in de grofvuilcontainer, zoals chemisch afval en bouw- en sloopafval. Neem hierover desnoods contact op met de deelgemeente.

De hele week wordt er overigens extra werk verricht door Roteb, Stadstoezicht en Gemeentewerken.

Afsluiting met prijsuitreiking": 26 april
Op maandag 26 april bent u van harte welkom om de actieweek met ons af te sluiten. De resultaten van de actieweek en wijkschouw (31 maart) worden dan doorgenomen.
Voor een hapje en drankje wordt er gezorgd.
Tijd: 19.00-20.00 uur. Plaats: lunchroom Versus, Van der Takstraat 1.

Informatie
Voor meer informatie bel met Deborah Heijkoop van deelgemeente Feijenoord,
(010) 291 63 43 of 06 13 68 64 70. E-mail:
d.heijkoop@feijenoord.rotterdam.nl.