Gemeente Venray


14 april 2010

19 April feestelijke markt Venray

De markt van maandag 19 april krijgt een feestelijk tintje. Voor de marktondernemers is het belangrijk dat de pleinen klaar zijn; sommige leden tot wel 70 procent omzetverlies door de werkzaamheden aan de pleinen. Om deze nieuwe start te onderstrepen en om iets terug te doen voor de markt in Venray stelden de marktcommissie en de gemeente Venray een speciaal programma samen voor de markt van 19 april.

Om 13.00 uur opent wethouder Ike Busser officieel de markt, in aanwezigheid van burgemeester Hans Gilissen en de overige wethouders. Tevens zijn er feestelijke activiteiten, zoals een kinderboerderij, een draaiorgel, een ambachtelijke klompenmakerij en een poffertjeskraam met gratis poffertjes.

Fraaijmarkt

Ook wordt er vanaf nu iedere eerste marktdag van de maand een Fraaijmarkt georganiseerd. De Fraaijmarkt houdt in dat er drie of vier extra marktdeelnemers komen met kraampjes met streekproducten, glasgraveren, glas-in-lood-tiffany, houtmodelbouw, werken met kralen, mandela tekenen etcetera. Het zal een echte regio-weekmarkt worden. Dit gebeurt op initiatief van de marktcommissie, de marktmeester, Pierre Pijpers als organisator van evenementen en Helene Busser als markt-/evenementencoördinator van de gemeente Venray.

In de maand juli zijn op alle marktdagen bijzondere activiteiten. Alleen in augustus vindt de Fraaijmarkt op de tweede marktdag op maandag 9 augustus plaats, vanwege de Venrayse kermis.