Gemeente Grave

Bodem- en grondwatersanering bij Generaal de Bonsweg

Op maandag 19 april as. start het ministerie van Defensie een bodem- en grondwatersanering. De sanering vindt plaats op de hoek van de Generaal de Bonsweg en de Steegschenhofscheweg. Hier was vroeger een B.O.S.- station (B.O.S. = benzine, olie en smeermiddelen) gevestigd. De sanering bestaat uit het afgraven van verontreinigde grond en het oppompen en zuiveren van het verontreinigde grondwater.

Â

De saneringslocatie loopt tot aan de zijde van het fietspad van de Generaal de Bonsweg. Fietsers worden daarom met behulp van borden naar de andere zijde van de weg geleid. De omleiding van de fietsers gaat in op donderdag 22 april. Het gemotoriseerde verkeer kan gewoon op de rijweg zelf zijn weg vervolgen. Wel zullen er borden Werk in uitvoering worden geplaatst. Ook wordt de snelheid teruggebracht van 80 naar 50 en van 50 naar 30km per uur. De sanering wordt uitgevoerd door Verhoeven Milieutechniek uit Zaltbommel. Â

Â

De werkzaamheden zullen in totaal ongevaar acht weken gaan duren. Gedurende deze periode zullen op de reguliere werkdagen (ma t/m vrij) van en naar het terrein verkeersbewegingen plaatsvinden. Dat is noodzakelijk om de sanering mogelijk te maken en om de vrijkomende grond af te voeren. Alle betrokken partijen zullen daarbij trachten de overlast tot een minimum te beperken.

Â

Informatie

Mocht u vragen hebben over dit onderwerp dan kunt u contact opnemen met de heer J. Eimers, projectleider Verhoeven Milieutechniek, telefoon (mobiel): 06-51113041.