NCRV

Man bijt hond

Mr Caruso & Mrs Mary in Man bijt hond

Maandag 19 april 2010
18:50 uur, Nederland 2

Van de huwelijken strandt ongeveer een op de drie. Het aantal alleenstaanden groeit ieder jaar. Het wordt steeds zeldzamer dat mensen samen oud worden en dat de liefde alle valkuilen overwint, maar het NCRV-programma Man bijt hond heeft in het Limburgse land een voorbeeld van ware liefde gevonden.
Een week lang volgt Man bijt hond het kleurrijke Limburgse echtpaar John Brummans en zijn vrouw Mariet. Zij zijn al meer dan 40 jaar getrouwd en nog altijd verliefd. Ze vullen elkaar aan waar nodig en steunen elkaar door dik en dun. En ook al is het leven voor hen niet altijd makkelijk geweest, de liefde heeft alles overwonnen.

Samen hebben ze een zoon met een verstandelijke beperking. Die woont niet meer thuis, maar onder begeleiding. Dat is niet altijd makkelijk. Toch houden zij zielsveel van hem. John en Mariet hebben ook een belangrijke gezamenlijke passie: muziek. John speelt o.a. piano, gitaar en saxofoon. Mariet zingt en samen vormen ze het duo Mr Caruso & Mrs Mary. Veel optredens hebben ze nog niet, maar iedere dag om 15:00 uur na de koffie repeteren zij samen in de huiskamer. De muziek is een belangrijke factor in hun relatie. Kortom een serie over liefde, muziek en twee bijzondere mensen.