Gemeente Nieuwegein

donderdag, 15 april 2010

In week 16 en 17 vinden nachtelijke werkzaamheden plaats op de Zuidstedeweg. Op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht wordt tussen 20.00 uur en 05.00 uur geasfalteerd in het kader van de reconstructie Zuidstedeweg en Doorslag. Tijdens de werkzaamheden is de weg in één richting geheel afgesloten.

Wat gaat er gebeuren?

De Zuidstedeweg wordt tussen het kruispunt met de A.C. Verhoefweg en de trambaan (ter hoogte van de Koekoekslaan) voorzien van de definitieve asfaltlaag. De werkzaamheden vinden plaatsen tussen 20.00 uur en 05.00 uur op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in weken van maandag 19 en maandag 26 april. Dit is de laatste keer dat op dit deel van de Zuidstedeweg in de nacht wordt gewerkt.

Te verwachten overlast

In week 16 is de zuidelijke strook van de Zuidstedeweg (richting Stadscentrum) tussen 20.00 uur en 05.00 uur afgesloten voor verkeer. In week 17 is de noordelijke strook (richting A2) afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Hulpdiensten kunnen van een speciale rijbaan gebruik maken. Omwonenden kunnen geluidshinder ervaren van de werkzaamheden.

Waarom wordt er 's nachts gewerkt?

Voor de werkzaamheden wordt de Zuidstedeweg gedeeltelijk afgesloten. Omdat deze afsluiting overdag voor grote verkeersopstoppingen zou zorgen, worden de werkzaamheden 's nachts uitgevoerd.