Gemeente Castricum

Castricumse scholen in beweging

In de Nationale Sportweek komen alle basisscholen in de gemeente Castricum in beweging. Bewegingsconsulenten van Sportservice Kennemerland ontwikkelden een âbeweegposterâ met leuke beweegspelletjes voor in de klas en op het schoolplein. Van 19 t/m 23 april kiezen de kinderen dagelijks minimaal één activiteit. Hoe meer activiteiten er gedaan worden, hoe groener de beweegmeter kleurt.

Â

Hele week sport

Van 17 t/m 24 april vindt de jaarlijkse Nationale Sportweek plaats. Deze hele week staat in het teken van sport en bewegen. Er vinden op vele plaatsen in Nederland diverse initiatieven en evenementen plaats om dit onder de aandacht te brengen. Zo ook in de gemeente Castricum.

Bewegingsconsulenten van Sportservice Kennemerland hebben speciaal voor de Nationale Sportweek een aansprekende beweegposter met handleiding ontwikkeld voor het basisonderwijs. Op de beweegposter staan diverse actieve spelletjes voor in de klas en op het schoolplein. Alle basisscholen in Akersloot, Limmen en Castricum gaan met de beweegposter aan de slag. Een week lang kunnen de kinderen kiezen welke activiteit die dag gedaan wordt en dit afstrepen op de poster. Hoe meer spelletjes er in de week gedaan worden, hoe groener de beweegmeter wordt. Welke klas is het meest actief in de Nationale Sportweek?

Â

Sportservice

De bewegingsconsulenten verzorgen op vijf scholen in de gemeente Castricum het bewegingsonderwijs. Daarnaast organiseren ze regelmatig sportieve activiteiten in schoolvakanties. Kennismaken met diverse takken van sport bij de plaatselijke sportaanbieder is ook mogelijk via Sportservice Kennemerland. Speciaal hiervoor is het project JeugdSportPas bedoeld. Voorafgaand aan iedere schoolvakantie kunnen kinderen zich voor diverse sporten inschrijven om na de vakantie aan 4 lessen in één sport te gaan deelnemen voor ⬠5,-. Meer informatie krijgt u bij de Sportservice: www.sportservicekennemerland.nl (locatie Castricum).