Gemeente Heemskerk


vrijdag, 16 april 2010

Start realisatie toegang NS-station Heemskerk vanuit Broekpolder

Op maandag 19 april 2010 starten de (voorbereidende) werkzaamheden aan een toegang tot het NS-station vanuit de Broekpolder. Er komt bij het station aan oostelijke kant een pleintje met een hellingbaan naar het perron. En er komt een standaard overdekte fietsenstalling met 104 fietsklemmen. Daarnaast komen er vijf parkeerplaatsen, bestemd voor het halen en brengen van treinreizigers. De werkzaamheden zijn naar verwachting voor eind mei gereed.

Op dit moment is het station via een onofficieel paadje toegankelijk vanuit de Broekpolder en het stallen van fietsen gebeurt in het talud bij het spoor. Daar komt zoals gepland nu verandering in. Daarnaast kan men in de huidige situatie via de met bomen beveiligde overgang van het ene naar het andere perron komen, die situatie blijft zo.

De aannemer probeert het werk zo uit te voeren dat tijdens de werkzaamheden het station vanuit de Broekpolder zoveel mogelijk toegankelijk blijft. Uiteraard voor zover de werkzaamheden en de daarbij in acht te nemen veiligheidsmaatregelen dit praktisch toestaan. Het stallen van fietsen in het talud is niet mogelijk, omdat op die plaats wordt gewerkt. De GEM plaatst op de locatie een tekst-informatiebord.

Voor het station op de Kadijk komt een pleintje met een ronde stenen bank en in het midden een Lindeboom. Prorail plaatst aan beide zijden van het plein een standaard overdekte fietsenstalling, zoals gebruikelijk bij NS-stations, met in totaal 104 fietsklemmen. En er komen vijf parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor het halen en brengen van treinreizigers. Verwacht wordt dat reizigers lopend of per fiets naar het station komen. Wie met de auto komt, kan parkeren aan de andere kant van het station.

---