Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (16-10)

16 april 2010

College 2007

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 19 april tot en met 25 april 2010.

Burgemeester opent Veiligheidsdagen
Burgemeester Salet opent maandag 19 april 2010 om 09.30 uur de Veiligheidsdagen op het terrein naast Theater de Stoep aan de Groenoordweg 1.
Na het welkomstwoord van burgemeester Salet, hijsen de burgemeesters van de deelnemende gemeenten hun eigen vlag. De Veiligheidsdagen vormen een jaarlijks terugkerend evenement dat bedoeld is voor leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Het evenement is een initiatief van de politie van het district De Eilanden, in samenwerking met de gemeente en afvalbedrijf Reinis.

Wethouder Hamerslag neemt culturele kaart in ontvangst Wethouder Hanneke Hamerslag neemt woensdag 21 april de culturele kaart van Spijkenisse in ontvangst. Groep 8 leerlingen van CBS De Hoeksteen, aan de Gangesstraat 13, reiken haar de kaart om 09.30 uur uit. De kaart is gemaakt als onderdeel van het project De Ontdekking en het daaraan verbonden cultuureducatieve project.
De Ontdekking biedt scholen de mogelijkheid om een unieke samenwerking te starten met een culturele instelling in de buurt. Samen met deze culturele partner organiseert en presenteert de school aankomend schooljaar een cultureel educatieproject.

Burgemeester opent expositie `Bij de zestigerjaren boekenwurm' Burgemeester Salet opent zaterdag 24 april om 11.30 uur de expositie `Bij de zestiger jaren boekenwurm' in de museumwoning `Back to the sixties' aan de Eikenlaan 37a.
De expositie geeft een beeld van de uitgegeven boeken en tijdschriften in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Dit beeld komt in de expositie tot uitdrukking met een verscheidenheid aan boeken en uitgevers voor jong en oud.
De expositie is nog tot half oktober te bewonderen.