Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.35 uur

Utrecht, 19-04-2010

Diverse bekeuringen voor overlastgevende jeugd

NIEUWEGEIN Om de (jeugd)overlast op de Rapenburger- en Hoornseschans terug te dringen, hield de politie donderdag 15 april tussen 15.30 en 19.00 uur een controle.

Agenten hielden 7 personen aan en in totaal werden er 17 bekeuringen uitgeschreven. De verdachten zijn allemaal woonachtig in Nieuwegein en in leeftijd variërend van 14 tot 28 jaar. Het ging om bekeuringen voor onder meer het drinken van alcohol op straat, zich hinderlijk gedragen, het gooien van afval op straat en het zich bevinden op verboden terrein (art. 461 Wetboek van Strafrecht).

Autobrand

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van maandag 19 april ging een auto in vlammen op.

Rond 04.25 uur kregen de brandweer en politie de melding van een autobrand op het Parkhout. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging. Gezien de aangetroffen sporen houdt de politie rekening met brandstichting.

Aan getuigen van de (mogelijke) brandstichting en aan mensen die rond het tijdstip van de brand iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Parkhout wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Ervandoor

HOUTEN Een automobilist ging er aan het begin van de nacht van zondag 18 op maandag 19 april voor de politie vandoor.

Rond 00.45 uur zagen agenten een automobilist op de Dorpsstraat rijden en wilden hem controleren. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar in plaats van te stoppen, gaf hij gas en ging ervandoor. De achtervolging werd ingezet en leidde via de Rondweg naar de wijk Het Land, waar de verdachte met snelheden van 70 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 30 km/u geldt.

De verdachte reed zich op het Horigeland vast op een doodlopend stuk. Hij sprong uit zijn auto en ging er te voet vandoor. De agenten deden hetzelfde en hielden hem na een sprint van ongeveer 200 meter aan. De verdachte, een 49-jarige man uit Houten, werd naar het politiebureau overgebracht. De agenten namen zijn auto in beslag.

De Houtenaar bleek te hebben gedronken en blies bij de ademanalyse in het politiebureau 370 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l. Hij is in het politiebureau ingesloten. Uit onderzoek moet nog blijken waarom hij ervandoor ging. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het overige verkeer, het rijden onder invloed van alcohol en het negeren van een stopteken.

Te hard

NIEUWEGEIN Een automobilist overschreed op zondagmiddag 18 april de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 17.50 uur zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein rijden. Zij registreerden een snelheid van 160 km/u, wat na de wettelijke correctie 155 km/u werd, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 24-jarige man uit Boekel, werd aan de kant gezet, kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Twee motorrijders de dijk af

LOPIKERKAPEL Twee motorrijders raakten op zondagmiddag 18 april van de weg. Eén van hen liep verwondingen op.

Rond 16.25 uur reed een 50-jarige vrouw uit Sprang-Capelle met haar motorscooter over de Lekdijk Oost. Achter haar reed een 76-jarige motorrijder uit Waalwijk. In een flauwe bocht naar links raakten beiden rechts van de weg. De vrouw ging dwars door het prikkeldraad heen, beiden reden het talud af en kwamen ten val. De vrouw liep een gebroken pols en mogelijk gebroken ribben op en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De Waalwijker kwam met de schrik vrij.