Gemeente Dalfsen

Regionale brandweerwedstrijden

19-04-2010


1e plaats Brandweer Lemelerveld

Na wekenlang intensief oefenen mocht de wedstrijdploeg van Brandweer Lemelerveld afgelopen zaterdag aantreden tijdens de Regionale brandweerwedstrijden klasse 112 in Denekamp.

Er was een scenario bij een zwembad uitgezet voor de acht deelnemende ploegen uit Overijssel. Eenmaal aangekomen bij het zwembad was er een lekkage en waren er mensen vermist. De juiste manier van optreden was om eerst de bezoekers van het zwembad te waarschuwen dat ze het zwembad zo gauw mogelijk moesten verlaten. Daarna kon men verder gaan met de verkenning en kwam men bij de installatie die vloeistof lekte. Het lek moest worden gedicht om verder te kunnen verkennen. Dit werd door de ploeg uit Lemelerveld vlot gedaan. Hierna werd de vermiste persoon gevonden. Door ook deze vlot te redden werd de eerste plaats binnengesleept.
Bij het deelnemen aan brandweerwedstrijden wordt gelet op de redtijd van een of meerdere slachtoffers, de manier waarop dit gedaan wordt en of er door de deelnemers gelet wordt op veiligheid van hunzelf en eventuele slachtoffers.
Ook de totale inzettijd is een belangrijk speerpunt bij brandweerwedstrijden.
Elke brandweerman/duo wordt ook nog weer apart beoordeeld op hun optreden.
Door goed inzicht en snel optreden kon bevelvoerder Erik Wesseling met zijn ploeg de eerste plek binnenhalen.