Gemeente Stein


Verkeersexamen basisscholen

Zoals elk jaar organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Groot-Stein het verkeersexamen voor de groepen 7-8 van alle basisscholen van de gemeente Stein.

Op donderdag 15 april is het schriftelijk verkeersexamen op alle scholen afgenomen. Op dinsdag 20 april aanstaande vindt de fietskeuring plaats op diverse locaties in de gemeente Groot-Stein. Voor de scholen van:

⢠Elsloo op de parkeerplaats bij het Maaslandcentrum ⢠Stein en Meers bij de ingang van het zwembad van het Steinerbos ⢠Urmond en Berg a/d Maas op de parkeerplaats bij de molen van Urmond

Op maandag 26 april en dinsdag 27 april gevolgd door het praktisch verkeersexamen, waarbij alle leerlingen een fietsroute door het centrum van Stein fietsen. Hierbij wordt er gekeken of zij, dat wat ze tijdens de verkeerslessen geleerd hebben ook goed kunnen toepassen in de praktijk. Daarom vragen wij u om op 26 en 27 april in de ochtenduren extra alert te zijn in het verkeer in het centrum van Stein.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Groot-Stein wordt bij het praktisch verkeersexamen ondersteund door toezichthouders van de gemeente Geleen-Sittard-Born, ouders die op controlepunten staan tijdens de fietsroute en de politie, die extra surveilleert. Als de kinderen alle onderdelen goed gedaan hebben krijgen ze hun verkeersdiploma uitgereikt door de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Â