Gemeente Geldermalsen

Rode Kruis Bloesemtocht groot succes

Met 31.400 deelnemers was het zaterdag jl. een feestelijke wandeling. Organisatie ook bij recorddrukte alles onder controle.

De achttiende Rode Kruis Bloesemtocht is gisteren afgesloten met een feestelijke finale in de veiling van Geldermalsen. En daar was alle reden toe. Maar liefst 31.400 wandelaars liepen gisteren een van de zeven afstanden. Vorig jaar waren dat er 29.600, toen ook al een record. De wandelaars konden volop genieten van het zonovergoten Lingelandschap waar de bloesem gedurende de dag nog meer begon te bloeien. Maar het belangrijkste: er is veel geld bijeengebracht voor het goede doel.

Geen calamiteiten, een feestje waard

"Onze organisatie heeft vandaag laten zien dat kwaliteit belangrijk is", zegt Kees Roldanus, voorzitter van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. "We hebben dit jaar veel aandacht besteed aan logistieke stromen, en dat was maar goed ook. We kregen veel meer wandelaars te verwerken dan ooit tevoren. En dat is spannend, want waar liggen de grenzen aan onze groei? Wij zijn erg blij met deze grote opkomst omdat hierdoor ons resultaat ook stijgt. En daar gaat het ons om: dat we zoveel mogelijk geld inzamelen voor de nationale sociale hulp van het Rode Kruis. En als aan het einde van de dag blijft dat er geen calamiteiten of ernstige incidenten zijn geweest vieren wij als organisatie een klein feestje. Ons streven om de kwaliteit van de Bloesemtocht telkens verder te verbeteren wordt steeds zichtbaarder zo blijkt uit alle lof die wij oogsten van onze deelnemers. Dat is een enorme kroon op het werk van alle vrijwilligers, militairen en muzikanten."

Opbrengst

De opbrengsten van deze editie zijn nog niet exact bekend maar we denken zeker weer richting de 100.000 euro te eindigen. De opbrengst gaat dit jaar naar de aanleg van een tuin bij het rode kruis vakantiehotel in Rheden, de laatste fase van de inrichting van een dialysekamer op Rode Kruis Vakantieschip de J. Henri Dunant, en 5 % gaat naar doelen die via onze vrijwilligers worden aangedragen in het Bloesemtochtfonds.

Op naar volgend jaar

"We zullen het komende week gaan missen, verzucht Kees Roldanus. Het is altijd een feest om de tocht voor te bereiden met onze medewerkers die zich met zoveel passie en geheel belangeloos inzetten voor de organisatie! Maar gelukkig kunnen we over een aantal weken weer van start met de voorbereidingen van de 19e editie die georganiseerd op 16 april 2011." http://www.rodekruisbloesemtocht.nl/
---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
e-mail: info@geldermalsen.nl
Fax: (0345) 573 258