Vlaamse Overheid

fase richting Lummen

E314 Leuven-Lummen: start nieuwe fase richting Lummen

Vlaamse overheid

maandag 19 april 2010

De vernieuwing van de E314 gaat dinsdagochtend een nieuwe fase in. Volgens de huidige planning zal het verkeer in de rijrichting van Lummen tot en met 26 april de snelle rijstrook richting Lummen en de snelle rijstrook in de richting van Leuven gebruiken. Het verkeer zal opnieuw door een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de autosnelweg geleid worden. Tot dan blijft de huidige werfsituatie in voege: het verkeer in de richting van Lummen gebruikt de pechstrook in de richting van Lummen en de snelle rijstrook in de (`omgekeerde') rijrichting van Leuven. In de loop van volgende week worden ook telkens twee dagen de op- en afrittencomplexen van Aarschot en Tielt-Winge afgesloten. Op 28 april start waarschijnlijk de heraanleg van het wegdek in de rijrichting van Leuven. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden in hun geheel beëindigd zijn op 17 mei. De nieuwsflash die als bijlage met dit persbericht verspreid wordt, bevat de nodige schema's van de werfsituatie in de verschillende fasen.

Hinder verwacht
Net zoals in de eerste fase, zal tijdens de tweede fase van de werkzaamheden ook het verkeer in de rijrichting van Leuven versmalde rijstroken moeten gebruiken. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dan ook dat op de eerste werkdagen na de paasvakantie de ochtend- en avondspits enigszins zwaarder zal worden.

Complexen Aarschot en Tielt-Winge afgesloten richting Lummen Op woensdag 21 en donderdag 22 april vernieuwt de aannemer de aansluiting van het op- en afrittencomplex van Aarschot met de E314. Daardoor zal het complex die twee dagen afgesloten zijn voor het verkeer. Het verkeer dat de E314 wil verlaten, zal tot in Tielt-Winge (nr. 23) moeten rijden om daar de E314 in de andere richting te nemen. Het verkeer dat in Aarschot de E314 wil oprijden, zal omgeleid worden via de Rijksweg (N223) en de Leuvensesteenweg (N2) in de richting van Bekkevoort, waar het de E314 kan nemen.

Op vrijdag 23 april en zaterdag 24 april wordt het op- en afrittencomplex van Tielt-Winge aangepakt. Het verkeer dat dan de E314 wil verlaten, zal tot in Bekkevoort (nr. 24) moeten rijden om daar de E314 in de andere richting te nemen. Het verkeer dat in Tielt-Winge de E314 wil oprijden, zal omgeleid worden via de Schransstraat (N258) en de N10 naar Diest. In diest zal het via de Leuvensesteenweg (N2) naar Bekkevoort omgeleid worden, waar het de E314 kan nemen.

Respecteer de snelheidsbeperking
Het Agentschap Wegen en Verkeer wil nog eens de weggebruikers aansporen om de snelheidsbeperkingen in de werfzone na te volgen, uit respect voor de veiligheid van de arbeiders en voor de andere weggebruikers.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aswebo nv. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 4.100.000 euro (incl. btw).

Over het Agentschap Wegen en Verkeer:

Vlaanderen telt ongeveer 5400 km gewestwegen en 1500 km autosnelwegen. De 1700 werknemers van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het optimaliseren van die gewest- en autosnelwegen. Het agentschap maakt deel uit van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.