Politie Groningen

Maandag 19 april 2010

Provincie Groningen, 19-04-2010

Fietsers botsen op elkaar

KROPSWOLDE - Een 44-jarige inwoner uit Haren en een 46-jarige man uit Foxhol zijn zondagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Strandweg in deze plaats. De 44-jarige fietste op het fietspad toen hij frontaal werd aangereden door de 46-jarige man. Deze had de bocht iets te ruim genomen. Een aanrijding was het gevolg. Beide fietsers zijn met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Trio aangehouden voor diefstal

WESTERLEE De politie heeft zondagmiddag drie mannen ( 28, 32 en 35 jaar) uit Heiligerlee, Winschoten en Veendam aangehouden. Agenten reageerden op een melding van diefstal uit een gedeeltelijk afgebrande woning aan de Hoofdweg in Westerlee. Een getuige had gezien dat het trio op de fiets was weggereden. Op basis van signalementen konden dienders het drietal op de Trekweg aanhouden. De buit bestond uit allerlei gebruiksvoorwerpen. De 35-jarige verdachte had voor ruim 3800 euro aan boetes openstaan. Ook werd hij door de politie gezocht voor een andere zaak. De Veendammer is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De 28- en 32 jarige konden na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Koperdieven aangehouden

GRONINGEN Zondagavond heeft de politie twee mannen (18 en 30 jaar) uit Zwolle aangehouden.Op het terrein van de ontmantelde suikerunie aan de Van Heemskerckstraat betrapte een beveiligingsmedewerker beide mannen bij het stelen van koper en oud ijzer. Het duo was het terrein opgekomen door het hekwerk kapot te knippen. Bij fouillering werden twee kniptangen aangetroffen. Het gestolen ijzerwaar en de kniptangen werden in beslag genomen. Het tweetal werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt de diefstal.

Man voor mishandeling aangehouden

BLAUWSTAD De politie heeft zondagmiddag een 53-jarige bewoner van Blauwstad aangehouden voor mishandeling. De man had een 14-jarige buurjongen bij zijn keel gegrepen. De jongen hield geen verwondingen over aan het incident. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer naar huis. De buren hadden al langer problemen met elkaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Schennispleger aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagavond een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stond zichzelf te bevredigen in de
Wolfsklauwstraat in zijn woonplaats. Hierbij had hij zijn blik gericht op een bewoonster in die straat. Een getuige alarmeerde de politie. De getuige kon de schennispleger na een korte sprint aanhouden. Deze droeg de verdachte over aan de politie. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Mannen vernielen ruiten

VLAGTWEDDE De politie heeft zondagavond in Vlagtwedde twee mannen (35 en 38 jaar) aangehouden. Het duo uit Vlagtwedde en Harlingen sloeg de ramen in van een woning van een 37-jarige Vlagtwedder. Ook ging de verdachte uit Vlagtwedde op de vuist met zijn 37-jarige plaatsgenoot. Beide verdachten waren onder invloed van alcohol. De politie doet onderzoek naar het motief van het duo.

Stadjer in bezit van luchtdrukwapen

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag in de Nieuwe Boteringestraat een 20-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de jongeman mogelijk een wapen vasthield en spraken hem aan. De Groninger had inderdaad een luchtdrukwapen in zijn hand. Het wapen dat ook gebruikt kan worden om mensen te bedreigen- is in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief betrapt

GRONINGEN Agenten hebben zondagavond op de Osloweg in Groningen een 59-jarige fietsendief betrapt die een fietsslot probeerde te forceren. De agenten reden in een onopvallende auto langs een parkeerplaats en zagen daar de Groninger rondstruinen. Enkele minuten later sloeg hij een slot kapot. De verdachte is aangehouden. De fiets werd meegenomen naar het politiebureau. Volgens de politiesystemen is er geen aangifte gedaan van diefstal van de fiets. De politie adviseert altijd aangifte te doen van fietsendiefstal. Dat kan digitaal
viawww.politie.nl/aangifte.

Lastige mannen aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagavond in de Graaf Adolfstraat twee lastige mannen aangehouden. Het beschonken duo van 31 en 61 jaar had onenigheid met een aantal buurtgenoten en stelden zich agressief op. De politie stuurde het tweetal weg, maar zij weigerden te vertrekken. Daarop werden de twee Groningers aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Kabeldievegge aangehouden op bouwplaats

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht op een bouwterrein aan de Verlengde Lodewijkstraat in Groningen een 22-jarige vrouw aangehouden. De vrouw, die geen vaste verblijfplaats heeft, werd aangetroffen met meerdere elektriciteitskabels in haar bezit. Ze is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole Veurjoar in de kop

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zondag op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. Tijdens de controles werd ook gekeken naar het weggedrag (ten opzichte) van motorrijders. Dit in het kader van de campagne Veurjoar in de kop. Volgens agenten die deelnamen aan de controle hielden veel motorrijders en automobilisten rekening met elkaars aanwezigheid op de weg. Desondanks zijn er enkele bekeuringen uitgeschreven voor technische gebreken van motoren.

Een 32-jarige motorrijder uit Haren moest in het Drentse De Punt zijn rijbewijs inleveren vanwege onverantwoord rijgedrag. Hij viel op Gronings grondgebied op vanwege zijn rijgedrag en werd geklokt op een snelheidsovertreding van 33 km/u. Ook maakt hij een zogenaamde wheely. Tegen de Harenaar is proces-verbaal opgemaakt.