Ministerie van Defensie

Elisabeth Willeboordse geeft clinic voor Haïti

19 april 2010, 10.43 uur

Topjudoka Elisabeth Willeboordse heeft afgelopen zaterdag in Krimpen aan de IJssel een judoclinic verzorgd voor ruim 60 jonge wedstrijdjudoka's uit de regio Rotterdam. De marineofficier had zich beschikbaar gesteld in het kader van de geldinzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Op een speciale Twitterveiling konden gegadigden bieden op een clinic van de Olympisch- en WK-medaillewinnares. Het bedrijf Eldon dakbedekkingen heeft het winnende bedrag van 1000 euro geboden. Directeur Rien van Harten heeft binding met de judoafdeling van Sportschool Slingerland in Krimpen aan de IJssel. Via zijn donatie aan de Haiti-slachtoffers wilde hij de jeugdige judoka's van die sportschool en bevriende verenigingen laten genieten van de wedstrijdervaring van de Rotterdamse wereldtopper.

Handtekeningen

Op gretige wijze werden de diverse judotechnieken beoefend - Foto: ministerie van Defensie

Op gretige wijze werden de diverse judotechnieken beoefend en na afloop moest Elisabeth minutenlang handtekeningen zetten. "Ik vond het geweldig om te doen. Die kinderen waren verschrikkelijk enthousiast en leergierig, waardoor een perfecte werksfeer ontstond", zei Willeboordse na afloop. "Ook al ben ik in voorbereiding voor het EK in Wenen, waar ik komende vrijdag de mat op moet, dit had ik toch niet willen missen. Top dat ik op deze manier ook mijn steentje heb kunnen bijdragen aan verzachting van het leed van de Haïtianen."

Defensie Topsportselectie

De judoka geeft de kinderen eerst uitleg - Foto: ministerie van Defensie

Willeboordse maakt deel uit van de Defensie Topsport Selectie. Hierdoor is zij in staat om topsport te combineren met haar taken bij de Koninklijke Marine. Willeboordse studeert medicijnen en gaat na haar studie aan het werk als militair arts bij de marine. De judoka won een bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Beijing en een zilveren op het Wereldkampioenschap van Rotterdam in 2009.