Politie Haaglanden

Persberichten 19 april

Haaglanden, 19-04-2010

Hardrijders op de bon
Haaglanden Nadat buurtbewoners klaagden over te hard rijdend auto- en motorverkeer controleerde medewerkers van het Regionaal Handhavingsteam Verkeersvoorschriften (RHTV) zondagmiddag 18 april tussen 15.00 en 18.00 uur op het doodlopende gedeelte van Rijksweg A4 nabij Delft/Den Hoorn de snelheid van het voorbijrijdende verkeer. Acht bestuurders kregen een proces-verbaal voor excessieve overtreding van de maximum snelheid.
Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij meer dan 50 km/u te hard reden. Een bestuurder reed zelfs 180 km/u, terwijl 100 km/u is toegestaan.

Zonder heler geen steler
Den Haag De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag 19 juni rond 02.00 uur een 17-jarige Hagenaar aan voor diefstal dan wel heling. De politie zag dat de verdachte een snorfiets een portiek aan de Vrederustlaan naar binnen droeg. In de kelder troffen de agenten naast de scooter een gestolen fiets en een betonschaar aan. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte zit nog vast voor verhoor.

In meerdere opzichten verdachte
Den Haag Politieagenten arresteerden zondagmiddag 18 april rond 14.45 uur een 40-jarige Hagenaar die zonder papieren en inbrekerswerktuig in een auto over de Machiel Vrijenhoeklaan reed. De agenten zagen dat het portierslot van de auto verbroken was en besloten de inzittende te controleren. De verdachte kon geen geldig rijbewijs tonen en bleek niet de eigenaar van de auto te zijn. In het voertuig troffen de agenten inbrekerswerktuig aan en goederen die van diefstal afkomstig konden waren. Het voertuig bleek op naam van de verdachte zijn ouders te staan. De politie onderzoekt de zaak.

Fietser gewond
Den Haag - Een 34-jarige man uit Voorburg raakte zondag 18 april omstreeks 14.30 uur gewond nadat hij aangereden was door een automobilist. Het slachtoffer fietste op de Laan van Nieuw Oostindie toen een 42-jarige automobilist uit Den Haag bij de Juliana van Stolberglaan rechtsaf sloeg en de fietser over het hoofd zag. De Voorburger kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Straatroof, politie zoekt getuigen
Den Haag - Een tot nu toe nog onbekende man probeerde zondag 18 april om 15.40 uur een vrouw te beroven die wandelde op de Newtonstraat. De straatrover, die op een blauwe mountainbike reed, fietste in eerste instantie de vrouw, die met haar kinderen en een vriendin op het trottoir liep voorbij, maar keerde even later om en reed het slachtoffer tegemoet. De man greep direct naar de ketting van het slachtoffer en trok haar naar de grond waardoor zij hard ten val kwam en heel hard begon te schreeuwen. Het lukte de man niet om de ketting van de vrouw te pakken. De man was ongeveer 18 a 20 jaar oud, had opgeschoren haar en droeg een zwart petje en een spijkerbroek. De man fietste weg over de Newtonstraat.
Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Fietsendief is het haasje
Den Haag Een 15-jarige Hagenaar probeerde zondag 18 april rond 16.30 uur de politie een verhaal op de mouw te spelden over het feit dat hij bij een gestolen fiets aan de Withuysstraat stond. De agenten zagen de verdachte weglopen bij een fiets die afgesloten tegen een hek stond. De 15-jarige verklaarde dat de fiets niet van hem was. Een getuige had echter gezien dat de verdachte met de fiets had lopen slepen. Tijdens verhoor vertelde de verdachte dat hij de fiets had gevonden. De agenten namen de fiets in beslag en de verdachte is doorverwezen naar Bureau Halt.

Auto-inbreker pleegt huisvredebreuk
Den Haag Surveillerende politieagenten hielden zondagmiddag 18 april rond 15.30 uur een 44-jarige Hagenaar voor huisvredebreuk. De Hagenaar fietste door de parkeergarage aan de Laakhaven, terwijl hij een ontzegging had voor alle parkeergarages. De man staat namelijk bekend als auto-inbreker. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Slimme bestuurder
Wassenaar De politie hield zondag 18 april om 13.00 uur een 41-jarige automobilist uit Hilversum aan. De man reed eerder die nacht onder invloed en raakte daarbij zijn rijbewijs kwijt. De politie parkeerde de auto van de man voor het bureau. De man kreeg ook een rijverbod. De agenten keken zondagmiddag vreemd op toen een taxi stopte en de man uit Hilversum uitstapte. Hij startte direct zijn auto en reed ermee weg. De agenten hielden de man opnieuw aan. Hij verkeerde niet meer onder invloed, maar mocht dus niet meer in een auto rijden. De politie maakte tegen de man proces-verbaal op.

Voorburger pleegt verzet bij aanhouding
Voorburg Een 18-jarige Voorburgse bromfietser raakte direct geïrriteerd, toen hij op vrijdag 16 april omstreeks 17.15 uur op de Parkweg door een motoragent werd gecontroleerd. Hij verleende geen enkele medewerking, beledigde de motoragent op een zeer grove wijze en volgde de aanwijzingen van de politieagent niet op. Toen hij wegliep, pakte de agent hem vast, waarna een worsteling ontstond. De motoragent maakte daarbij gebruik van peperspray, maar had nog steeds veel moeite om de jongen onder controle te krijgen. Toen hij bijstand kreeg van twee zeer attente burgers, lukte het om de Voorburger onder controle te krijgen en in de boeien te slaan. De 18-jarige werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Bij controle bleek zijn bromfiets te zijn opgevoerd en kon een snelheid behalen van 86 km/u .

Voorburgers vernielen 56 fietsen
Voorburg De politie hield zaterdag 17 april omstreeks 02.30 uur bij de fietsenstalling nabij het station aan het Oosteinde twee Voorburgse jongens aan op verdenking van vernieling. Politieagenten hoorden veel herrie uit de fietsenstalling komen. Toen zij poolshoogte gingen nemen, troffen zij de beide 15-jarige jongens aan te midden van een grote hoeveelheid vernielde fietsen. Fietsbanden bleken te zijn lekgestoken en de verlichting werd door de jongens van de fietsen getrapt. Beide jongens bleken over een mes te beschikken, waarmee de banden waren lekgestoken. De messen werden in beslaggenomen. Beide Voorburgers bekenden de vernielingen. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt en roept benadeelden van deze vernielingen op zich te melden aan het politiebureau van Leidschendam/Voorburg voor het doen van aangifte.

Twee keer in één week in de fout
Rijswijk Een 25-jarige man uit Wassenaar kreeg zondag 18 april om 17.40 uur een boete omdat hij in een auto reed terwijl hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Agenten gaven hem op de Lindelaan een stopteken en toen ze zijn gegevens natrokken, bleek dat hij op dinsdag 13 april ook al een boete had gekregen voor dezelfde overtreding. Bij een volgende keer wordt de auto die hij bestuurd in beslag genomen.

Fietssturen raken elkaar
Schipluiden Twee fietsers botsten zondag 18 april om 15.00 uur tegen elkaar op de Vlaardingsekade. Een 79-jarige vrouw uit Voorburg en een 58-jarige man uit Vlaardingen kwamen uit tegengesteld richting en toen zij elkaar passeerden, raakten de sturen van hun fiets elkaar. De Voorburgse had last van haar hoofd en knie, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Agenten brachten haar naar huis.

Motorrijder onderuit
Maasland Een 42-jarige man uit De Lier ging zondag 18 april om 13.50 uur met zijn motor onderuit. Hij wilde op een Maassluiseweg ter hoogte van de Parallelweg afremmen omdat hij dacht dat een hem tegemoetkomende auto zou doorrijden. De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis omdat hij last had van zijn benen.

Auto over de kop
Naaldwijk De auto van een 20-jarige Zoetermeerse sloeg zondag 18 april om 14.00 uur over de kop op de Rijnsburgerweg. Ze raakte een betonblok in de berm en verloor daardoor de macht over het stuur. De auto werd gelanceerd en belandde op zijn kop. Gelukkig raakte niemand gewond.

Groep scooterrijders veroorzaakt overlast
Naaldwijk Politieagenten kregen zondag 18 april om 15.30 uur melding van een grote groep scooterrijders die tussen het wandelende publiek door, door het centrum reed. Bij het zien van de politie spatte de groep uiteen. Agenten konden één van hen (17 jaar uit Maassluis) aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Daar bleek dat zijn brommer opgevoerd was en hij filmbeelden bij zich had van de groep. Hij kreeg een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag en de snelheid van de bromfiets. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie zoekt getuigen straatroof
Wateringen Een 53-jarige man uit Wateringen werd maandag 19 april om 04.00 uur bedreigd en beroofd van zijn tas. Hij liep in de Herenstraat toen een man met een bivakmuts op hem met een mes bedreigde en er met zijn tas vandoor ging. De man was ongeveer 1.90m lang en geheel in het donker gekleed. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Rechts inhalen en veel te hard: rijbewijs kwijt Delft - Een 24-jarige Ridderkerker moest zondag 18 april zijn rijbewijs inleveren omdat hij 75 km/uur te hard reed op de A13. De man haalde omstreeks 13.00 uur met hoge snelheid agenten in, waarbij zijn snelheid opliep tot 175 km/uur, terwijl de maximum snelheid op de A13 100 km/uur is. Ook zagen de agenten dat de man tot twee keer toe verkeer rechts inhaalde. Zij lieten hem stoppen en vorderden zijn rijbewijs in.

Mannen aangehouden voor diefstal steigerhout
Pijnacker-Nootdorp - Een oplettende getuige belde zondag 18 april de politie toen hij zag dat twee mannen op het Kamille-erf steigerhout achter in een busje laadden. Omdat de getuige ook het kenteken van de bus genoteerd had, gingen de agenten poolshoogte nemen bij de tenaamgestelde. Daar troffen zij voor diens woning de bus aan, de mannen waren op dat moment bezig het hout uit te laden. De agenten hielden de twee 26-jarige mannen uit Berkel en Rodenrijs aan. Het hout namen zij in beslag.