Hulpverleningsdienst Groningen


Start inenting tegen baarmoederhalskanker

In de provincie Groningen start vandaag de inentingscampagne tegen baarmoederhalskanker, ofwel de vaccinatiecampagne hpv (humaan pappilomavirus).

Meisjes die in 2009 12 jaar werden en de 13- tot en met 16-jarige meisjes - uit de geboortejaren 1993 t/m 1997 - hebben hier onlangs een oproep voor gekregen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM). GGD Groningen voert de vaccinatie uit.

Locaties

Op 8 locaties in de provincie worden de inentingen gegeven. Maandag 19 april start de campagne met de vaccinatie in Leek en Stadskanaal. Op de andere 6 locaties wordt gevaccineerd op de 3 dagen die direct daarop volgen.

Prikplanner

Op deze website kunnen de meiden de prikplanner gebruiken om te zien waar en wanneer zij hun inentingen kunnen halen. Deze informatie is ook te vinden in de uitnodiging die ze eerder hebben ontvangen.

Drie inentingen

De vaccinatie tegen het hpv-virus (humaan pappilomavirus) bevat 3 inentingen voor een goede bescherming. In de week van 17 mei kunnen de meiden hun 2e prik halen, op dezelfde locaties als waar zij ook hun eerste prik kregen. De derde inenting gebeurt in oktober 2010. 19-04-2010 10:10
RSS Twitter