Gemeente Medemblik

Water en stoom voor een kleurrijke dagtocht

Het wordt lente in Nederland. Nog even en de kleurrijke bollenvelden staan weer in bloei. Een van de plekken waar deze kleurenpracht in het voorjaar in volle glorie kan worden beleefd, is in Westfriesland, in de kop van Noord-Holland. Reizigers in de historische stoomtrams van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik kunnen daar vele tulpenvelden aan zich voorbij zien trekken en zo een ware `Bollen-Belevenis' ondergaan.

Programma

Midden in het `tulpen-hoogseizoen' nemen de stoomtrams van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik bezoekers mee voor een spannende tijdreis door de tulpenvelden.

De historische trams, die door een echte stoomlocomotief worden getrokken, vertrekken om 11.00 uur uit Hoorn naar Medemblik. De historische veerboot `Friesland' vaart om 11.00 uur vanuit Enkhuizen over het IJsselmeer naar Medemblik. In Medemblik geven tram en boot aansluiting op elkaar, maar u kunt bijvoorbeeld ook een retourrit maken met de stoomtram om de vele tulpenvelden onderweg nog eens goed te kunnen bekijken. Stoomtram en boot rijden en varen van 1 tot en met 9 mei bovendien volgens een uitgebreidere dienstregeling in het kader van de Meivakantie.

Nieuw in 2010 is het kleurrijke arrangement Tulpenexcursie, speciaal voor groepen, waarbij de stoomtramrit wordt gecombineerd met een bezoek aan een tulpenkas.

Meer informatie

Stoomtram en boot vertrekken uit Hoorn en Enkhuizen naast de NS stations. Hier is tevens parkeergelegenheid. De Historische Driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen ligt een half uurtje rijden ten noorden van Amsterdam. Meer informatie, prijzen en de dienstregeling voor 2010 vindt u op www.museumstoomtram.nl., e-mail: info@museumstoomtram.nl of tel: (0229) 214862.