Dag vol verrassingen voor langdurig zieke kinderen

19/04/2010 11:14

Vodafone Libertel NV

Dag vol verrassingen voor langdurig zieke kinderen met behulp van Vodafone personeel

19 april 2010 - De Vodafone Netherlands Foundation heeft in samenwerking met stichting Opkikker gister 55 gezinnen met langdurig zieke kinderen een onvergetelijke dag bezorgd. In Zeewolde waren de kinderen met hun familie aanwezig op de Super Opkikkerdag waar zij een dag vol verrassingen beleefden. Zo konden de kinderen onder andere genieten van activiteiten als dieren knuffelen, als prins of prinses met een koets naar een kasteel gebracht worden, fotomodel zijn en het vangen van een boef samen met de politie. Alle gezinnen werden begeleid door Vodafone medewerkers, die zich vrijwillig hebben ingezet om deze unieke dag mogelijk te maken.

De dag is georganiseerd in het kader van het Vodafone medewerkers programma, waarmee medewerkers gestimuleerd worden zich op een bijzondere manier in te zetten voor sociaal maatschappelijke projecten. Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland: "Het geeft mij veel voldoening om te zien hoe zeer deze kinderen genieten tijdens deze speciaal voor hen georganiseerde dag. Onze verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen voeren we als internationaal bedrijf met passie uit. De inzet en betrokkenheid van onze Vodafone medewerkers is hier een mooi voorbeeld van."

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig zieke kind. Tijdens een Super Opkikkerdag worden ruim 50 gezinnen uitgenodigd voor de dag van hun leven. In 2009 heeft Stichting Opkikker 1.177 gezinnen Opgekikkerd. In 2010 willen zij voor ruim 1.200 gezinnen een echte Opkikkerdag verzorgen. Belangrijk is dat tijdens de Opkikkerdagen het hele gezin centraal staat. Op deze manier wil de Opkikker een bijdrage leveren aan de mentale energie van een langdurig ziek kind. Meer informatie is te vinden op: www.opkikker.nl

De Vodafone Netherlands Foundation en maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en betrokkenheid is één van de pijlers in de Vodafone cultuur. Daarom is in 24 van de landen waar Vodafone actief is een Vodafone Foundation actief. De Vodafone Netherlands Foundation sponsort elk jaar goede doelen, die zich richten op jongeren die te maken hebben met een sociaal-maatschappelijke problematiek. Jaarlijks zetten vele honderden medewerkers zich vol overgave namens de Vodafone Foundation in voor fundraising of vrijwilligerswerk.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl