Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 11.55 uur

Utrecht, 19-04-2010

Drie verdachten straatroof aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op 16 april op aanwijzing van alerte getuigen drie jongens aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof op de Leusderweg. Het trio een 14-jarige en 16-jarige jongen uit Amersfoort en een 15-jarige jongen uit Leusden - zou hier rond 13.00 uur een 15-jarige Amersfoorter van zijn portemonnee hebben beroofd. Er waren getuigen van het incident die de politie inschakelden.

Op grond van het signalement werd korte tijd later de 16-jarige jongen in de omgeving aangetroffen en aangehouden. De 14-jarige en 15-jarige verdachten werden thuis opgehaald. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De drie jongens zitten vast in het cellencomplex in Houten en worden vandaag voorgeleid bij de rechtbank.

Rijden zonder helm en onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zondag 18 op maandag 19 april twee mannen van 22 en 25 jaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder helm.

Surveillerende agenten zagen die nacht twee jongens zonder helm op een bromfiets rijden. Agenten reden daarop achter hen aan en gaven de brommerrijder een stopteken. Deze negeerde hij en hij reedt verder in in de richting van Le Corbusierstraat. Daar konden agenten de bestuurder (22 jaar en afkomstig uit Baarn) met opzittende klemrijden en aanhouden. Tijdens de aanhouding bleek hij ook nog eens naar alcohol te ruiken. Op het politiebureau wees de ademanalyse 330 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van twee uur opgelegd.

Vrouw mishandelt agente

AMERSFOORT De politie heeft op zondag 18 april omstreeks 22.25 uur een 48-jarige vrouw uit Abcoude aangehouden voor het mishandelen van een agente.

Die avond waren politie-agenten op het NS-station aan het Stationsplein omdat daar iemand mishandeld zou zijn door twee nog onbekende personen. Agenten kregen een melding dat een van hun collegas op het perron mishandeld zou worden. Eenmaal ter plaatse, bleek dat een vrouw de agente zomaar uit het niets had aangevallen. Hierop is de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling station zondagavond

AMERSFOORT Op zondagavond 18 april vond omstreeks 23.50 uur op het station Amersfoort Centraal een mishandeling plaats. Hierbij raakte een 21-jarige man gewond aan zijn gezicht.

Het slachtoffer had eerder die avond ruzie met een aantal mannen in Amsterdam. Blijkbaar zaten zijn in dezelfde trein richting Amersfoort. Toen het slachtoffer namelijk uitstapte op het perron op Amersfoort Centraal, stond hij oog in oog met dezelfde vijf mannen. Eén van de mannen gaf het slachtoffer een klap in het gezicht. Het slachtoffer is daarbij gewond geraakt aan zijn mond. Hij belde daarop direct de politie gebeld.

Getuigenoproep

Getuigen van de mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844. Mocht u wel informatie hebben, maar anoniem willen blijven, belt u dan met het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt: een blanke man (Nederlands uiterlijk) is ongeveer 20 jaar oud, was gekleed in een wit vest met een gele opdruk en droeg daarbij een zwarte pet met een geel logo.