Gemeente Hoorn

Spectrum, Mariaschool en Dynamis winnaars van Hoorns schoolvoetbaltoernooi

In de maanden maart en april vond het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs in Hoorn plaats. Van groep 5/6 hebben de jongens én de meisjes van het Spectrum het toernooi gewonnen. Op vrijdag 16 april zijn van groep 7/8 het jongensteam van de Mariaschool en het meisjesteam van Dynamis kampioen geworden. Deze vier Hoornse kampioenen hebben zich voor de regiofinale in Anna Paulowna geplaatst.

Schoolvoetbaltoernooi Maar liefst 72 teams van groep 5/6 en 71 teams van groep 7/8 kwamen in actie op de sportvelden van Zwaluwen. Al met al waren er zon 1600 kinderen, afkomstig van 32 verschillende scholen, actief tijdens deze 5 dagen op het voetbalcomplex van de Zwaluwen. Naast de deelnemers hebben honderden ouders en fans naar de prestaties van de teams gekeken en aangemoedigd.

Groep 5/6
Op woensdag 31 maart vond de Hoornse finale plaats van de meisjes van groep 5/6. Ondanks hevige regenval en zware windstoten lieten 21 meisjesteams zich niet uit het veld slaan. Uiteindelijk heeft het Spectrum de dag als Hoornse kampioen afgesloten. Op woensdag 7 april kwamen 51 jongensteams van groep 5/6 in actie. Het werd een dubbele overwinning voor het Spectrum. Ook de jongens van het Spectrum wisten de overwinning naar zich toe te slepen.

Groep 7/8
Op woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 april werd het toernooi voor groep 7/8 gespeeld. 35 jongens en 36 meisjesteams kwamen in actie. Op woensdag en donderdag werden de voorrondes gespeeld. Op vrijdag werden de winnaarspoules afgerond met aan het begin van de avond een spectaculaire finale. Het jongensteam van de Mariaschool en het meisjesteam van de Dynamis mochten zich kronen tot Hoornse kampioenen.

Regiofinale
De vier Hoornse kampioenen hebben zich geplaatst voor de Noord-Hollandse regiofinale in Anna Paulowna. Op woensdag 12 mei spelen de jongens -en meisjesteams van groep 7/8, op 19 mei de jongens en meisjesteams van groep 5/6.
Laatste wijziging van deze pagina: 19 april 2010