Gemeente Berkelland


Bouw nieuwe Muraltpleinbrug in Borculo

Nieuw Kristalmuseumburg

De bouwwerkzaamheden aan de nieuwe Muraltpleinbrug in Borculo zijn begonnen. De nieuwe funderingspalen aan weerskanten van de brug worden nu gemaakt. Eerst aan de kant van het centrum en daarna aan de kant van de Spoorstraat. Deze nieuwe funderingspalen worden zonder trillingen aangebracht en met een grote machine in de grond geboord. Naar verwachting kan het verkeer half juni weer over de brug rijden.

brugkristalmuseum2.jpg

Achter de Kristalmuseumbrug komt de Muralpleinbrug

Brug in mei geplaatst

Het aanbrengen van de nieuwe funderingspalen zal ongeveer twee weken duren. Daarna zal de fundering van de brug verder afgewerkt worden. Zoals het er nu naar uitziet, zal de brug zelf in mei geplaatst worden. Als alles goed verloopt, kan het verkeer half juni weer over de brug rijden.

Bestaande bruggen verwijderd

De afgelopen tijd zijn de bestaande bruggen verwijderd. Inmiddels is de Kristalmuseumbrug bijna klaar en wordt de Washuisbrug binnenkort geplaatst en helemaal afgewerkt. Bij het werk aan de Muraltpleinbrug is gebleken dat de bestaande fundering niet meer aan de sterkte-eisen voldoet. Daarom is bij deze brug ook de fundering helemaal verwijderd.