Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Vestia en bewonersorganisaties

19/04/2010 13:13

Stichting Vestia Groep

Op woensdagavond 7 april hebben Jeannette Philips, voorzitter van de Bewonersorganisatie Zuidwijk, mevrouw Meijer van de Bewonerscommissie Pendrecht en Jaap Koole, bedrijfsdirecteur van Vestia Rotterdam Zuid een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Overlegwet

De Bewonersorganisatie Zuidwijk is al jaren een goede en belangrijke partner van Vestia Rotterdam Zuidwijk. Toch is er reden geweest vanuit beide partijen om nog eens goed te kijken naar de wijze van samenwerking. Vanuit Vestia heeft dit met name te maken met de overlegwet die in 2009 is vastgesteld. Deze wet geeft bewonersorganisaties maar ook bewonerscommissies meer mogelijkheden en rechten om met een woningcorporatie in overleg te treden. De nieuwe overeenkomst is conform deze nieuwe regelgeving opgesteld.

Bewonerscommissie Pendrecht

Een andere wijziging is dat er een nieuwe partij aanschuift bij het overleg op wijkniveau, namelijk de Bewonerscommissie Pendrecht. Het is een goede zaak dat op wijkniveau ook bewoners meepraten over plannen, ontwikkelingen en de dienstverlening van Vestia.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt!





http://www.vestia.nl