Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 april 2010

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 23-jarige man uit Almelo heeft zondag 18 april een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 19-jarige vriendin. (2010034358)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Bejaarde vrouw gewond na beroving handtas, politie zoekt getuigen

Almelo

Een 85-jarige vrouw uit Almelo raakte zondag 18 april gewond nadat zij van haar handtas werd beroofd.

Zondagmiddag 18 april omstreeks 16.30 uur liep een 85-jarige vrouw met haar rollator op het Vincent van Goghplein, gaande in de richting van George Breitnerstraat. Plotseling kreeg de vrouw een klap van achteren en kwam hierdoor ten val en raakte gewond. De onbekende dader pakte de handtas van de vrouw en ging er snel vandoor. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. In het Beeklustpark en aan de Jan Wiegerslaan werden enkele goederen van de vrouw terug gevonden. De politie is dringend op zoek naar de dader. Getuigen gaven het volgende signalement van de dader: . Een blanke jongen
. Ongeveer 16 jaar oud
. Tenger postuur
. (geverfd) kort blond haar . Smal gelaat
. Hij droeg een trui/jas met een wit/grijs ruitmotief en een zwarte zonnebril Mogelijk heeft een meisje op de uitkijk gestaan, haar signalement: . Ongeveer 17 jaar
. Blank uiterlijk
. 1.65 meter groot
. Ook zij had (geverfd) blond haar tot over haar schouders . Iets gezet
. Zij droeg een grijze stoffen jas, half lang model . Ook zij droeg een zonnebril Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving of de dader herkennen aan het opgegeven signalement. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010034509)

Getuigen gezocht van inbraak winkel Enter
De politie zoekt getuigen van een inbraak in een winkel aan de Dorpsstraat in Enter. Maandagmorgen 19 april omstreeks 03.00 uur werd een etalageruit aan de Dorpsstraat in Enter ingegooid. Hierdoor werd toegang verschaft in de winkel en enkele goederen gestolen. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak en hebben mogelijk de dader(s) zien wegvluchten. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enter/Wierden 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010034585)

Fietser gewond na aanrijding met automobiliste Enschede
Een 44-jarige fietser raakte zondagavond gewond na een aanrijding met een automobilist in Enschede.

Zondagavond 18 april omstreeks 21.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Een 44-jarige fietser uit Enschede fietste over de Burgemeester van Veenlaan, komende vanuit het centrum. Ter hoogte van de Wethouder Beverstraat stak de man de kruising over. Een 44-jarige automobiliste uit Enschede reed op dat moment ook de kruising over. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser raakte gewond en werd met ambulance onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. Zowel de fietser als ook de automobiliste verklaarden door het groene verkeerslicht te hebben gereden. (2010034506)