Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Vraagwijzer beste van heel Rotterdam

Vraagwijzer IJsselmonde als beste uit de bus

Tijdens een audit die het afgelopen half jaar is gehouden onder 8 VraagWijzers in Rotterdam is de VraagWijzer van IJsselmonde als beste uit de bus gekomen. Deze VraagWijzer blijkt het verst gevorderd te zijn en alles voor elkaar te hebben. Bovendien onderstreept de uitkomst van de audit het belang van de VraagWijzer voor inwoners van IJsselmonde. Bij de audit onder de VraagWijzers is onder andere gekeken naar het aantal bezoekers, de organisatie, de bereikbaarheid en de dienstverlening. Een onderdeel waarop VraagWijzer IJsselmonde nog kan worden verbeterd is het beschrijven van een aantal protocollen op het gebied van automatisering en werkwijze. Dagelijks bestuurder Bram van Hemmen is blij met de uitslag van het onderzoek en zal dit aanstaande dinsdagmiddag om 15.15 uur persoonlijk kenbaar maken aan de medewerkers van VraagWijzer IJsselmonde aan de Grote Hagen 88.

VraagWijzer IJsselmonde is hét aanspreekpunt in IJsselmonde voor burgers en instellingen die vragen hebben op het gebied van wonen, welzijn en zorg. VraagWijzer is een van die instanties waarmee in IJsselmonde de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de praktijk wordt gebracht. Het ondersteunen van burgers in het verhelderen van hun vragen en het versterken van de zelfregie van burgers zijn de uitgangspunten van VraagWijzer. VraagWijzer IJsselmonde was de eerste VraagWijzer in Rotterdam en opende haar deuren eind 2006. Daarna zijn ook in andere deelgemeenten van Rotterdam VraagWijzers opgezet.

VraagWijzer IJsselmonde maakt deel uit van de Stichting IJsselWijs en heeft in de afgelopen jaren haar doelgroep uitgebreid van ouderen, lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken naar de bredere doelgroep waar de Wmo zich op richt. Inmiddels is VraagWijzer IJsselmonde er voor iedereen die een vraag heeft op gebied van wonen, zorg en welzijn.

VraagWijzer vervult een netwerkrol in het koppelen van voorzieningen in het kader van individuele vragen van bewoners. In het netwerkoverleg van VraagWijzer stemmen de participerende instellingen hun werkzaamheden met elkaar af.