Gemeente Rotterdam

samenloop voor hoop

19 april 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement waar teams 24 uur lopen in de strijd tegen kanker.

SamenLoop voor Hoop zet (ex)kankerpatiënten in het zonnetje en herdenkt de overledenen. Met dit inspirerende evenement dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd, vieren we het leven, zamelen we geld in voor kankeronderzoek en geven we informatie over kanker. Het is meer dan een sponsorloop en geen wedstrijd. De opbrengst van SamenLoop voor Hoop komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Het evenement
Tijdens SamenLoop voor Hoop wisselen teamleden uit één team elkaar continue af waardoor de teams gezamenlijk een lange wandeling afleggen. Er loopt altijd minstens één teamlid als symbool van de voortdurende strijd tegen kanker. De teams van 10 tot 15 deelnemers wandelen gedurende SamenLoop voor Hoop 24 uur achter elkaar rondjes op een sportveld in de buurt. Voorafgaand aan het evenement zamelen de teamleden geld in.

Feestelijke activiteiten
In het midden van het sportveld staan kramen en tenten van de verschillende teams. Hier is ruimte voor leuke activiteiten. Een team kan bijvoorbeeld een loterij organiseren of zelfgemaakte producten verkopen zoals koekjes en sieraden. Ook zijn er optredens van lokale artiesten, bandjes en kinderactiviteiten. Deze activiteiten verhogen de opbrengst van het team en dragen bij aan de feestelijke sfeer.

Openingsronde, Kaarsenceremonie en slot
SamenLoop voor Hoop kent drie belangrijke, gezamenlijke momenten: de openingsronde met survivors, de Kaarsenceremonie en de slotronde. De openingsronde is de inspirerende start van het evenement. Onder aanmoediging van familie en vrienden lopen (ex)kankerpatiënten de eerste ronde op het parcours. De Kaarsenceremonie vindt 's avonds plaats en is een indrukwekkend onderdeel van het evenement. Het is hét moment om stil te staan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Langs de baan worden papieren zakken neergezet die gevuld zijn met zand en een brandende kaars. Kopers van deze kaarsen schrijven of tekenen op de zakken een persoonlijke boodschap. Het gedenkmoment vindt plaats nadat alle kaarsen zijn aangestoken. De slotronde is de laatste ronde van SamenLoop voor Hoop. Hiermee wordt het evenement feestelijk afgesloten.