Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Met 30 zie je meer in Hoogezand-Sappemeer (persbericht 029)

De gemeente Hoogezand-Sappemeer, bewonersorganisaties Boswijk en de Vossenstreek organiseren een verkeersveiligheidsdag âJe ziet meer met 30â op 24 april 2010. Zij doen dit samen met Veilig Verkeer Nederland en Kwartier Zorg en Welzijn. Hiermee willen de partijen in gesprek met buurtbewoners over verkeersgedrag in beide buurten, met het doel een beter leefbare buurt.

In de 30-km.gebieden in de wijken Boswijk en De Vosholen zijn klachten en irritaties over te hard rijdend autoverkeer. Vaak zijn het de eigen wijkbewoners die de klachten veroorzaken. De buurt vindt het lastig om de âprobleemveroorzakersâ aan te spreken. Samen met de bewonersorganisaties Boswijk en De Vosholen probeert de gemeente door een actiedag met elkaar in gesprek te komen. Hiermee hopen de initiatiefnemers dat de buurt zelf weer verantwoordelijkheid kan nemen.

De actiedag vindt plaats bij de Theo Thijssenschool in Boswijk. De wijkbewoners Boswijk en De Vosholen zijn van harte welkom van 10.00-15.00 uur. Bewoners kunnen ongedwongen met elkaar in gesprek gaan over verkeersgedrag in de wijk. Er is een partytent en er zijn hapjes en drankjes. Voor de kleintjes is er een springkussen en ze kunnen een kleurplaat inleveren (die wordt op de scholen uitgedeeld). Verder is er een verloting waar men kans maakt op leuke prijzen en kan iedereen meedoen aan een reactietest van Veilig Verkeer Nederland.

Na de actiedag is het de bedoeling dat beide bewonerscommissies regelmatig communiceren met de bewoners over gewenst verkeersgedrag. Het komt o.a. als agendapunt tijdens de jaarvergaderingen aan de orde. En ook gaat er in de wijkkrant aandacht aan besteed worden.