Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Nieuw dagelijks bestuur Kralingen-Crooswijk treedt aan: open en daadkrachtig

De fracties van PvdA, VVD en D66 vormen het nieuwe bestuur in deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Een open en daadkrachtig bestuur dat ruimte biedt voor eigen initiatief van bewoners en ondernemers. Het nieuwe bestuur van Kralingen-Crooswijk staat voor een solide financieel beleid. Daarbij hoort het maken van keuzes. Zo wil de coalitie zich focussen op die locaties waar de veiligheids- en sociale index het meeste aanleiding toe geven en zich concentreren op kerntaken. Daarnaast wil de coalitie behouden wat goed is: de gerealiseerde kwaliteitsverbetering van straten, pleinen en parken moet tenminste op niveau blijven.

Tijdens de deelraadvergadering van donderdag 15 april zijn de vier nieuwe bestuurders geïnstalleerd.

Van links naar rechts: Lucas de Boer, Robin de Roon, Paulette Verbist en Jock Geselschap

Lucas de Boer (PvdA)
(voorzitter)

Portefeuillehouder:

- Algemene, bestuurlijke en juridische zaken
- Wijkveiligheid en handhaving (inclusief DOSA)
- Gebiedsgericht werken

- Wonen, RO, gebiedsontwikkeling en duurzaamheid

Lucas de Boer is sinds 2007 dagelijks bestuurder in Kralingen-Crooswijk. Voor zijn komst naar de deelgemeente was Lucas onder andere werkzaam als consultant in de stedelijke vernieuwing en als bestuursadviseur op het ministerie van VROM. Lucas (38 jaar) is getrouwd en heeft twee kinderen.

Jock Geselschap (VVD)
(plaatsvervangend voorzitter)

Portefeuille:

- Buitenruimte

- Verkeer en Vervoer

- Financiën

Jock Geselschap woont ongeveer 20 jaar in Kralingen-Crooswijk en is nieuw in de politiek. Hij was diplomaat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Jock (40 jaar) is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Robin de Roon (D66)

Portefeuille:

- Welzijn en educatie

- Werkgelegenheid, participatie en emancipatie
- Communicatie en bewonersparticipatie

- Sport & Recreatie

De afgelopen raadsperiode was Robin de Roon fractievoorzitter voor D66 in de deelraad, docent bestuurskunde en jurist bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Robin (38 jaar) woont samen en heeft twee kinderen.

Paulette Verbist (PvdA)

Portefeuille:

- Wijkeconomie en horeca

- Kunst en cultuur

- Personeel en organisatie

- Dienstverlening en publiekszaken

Paulette Verbist was de afgelopen twee jaar dagelijks bestuurder in deelgemeente Rotterdam-Centrum. Van 1983 tot 2000 heeft zij in Kralingen-Crooswijk gewoond. Paulette werkt ook bij de Hogeschool Rotterdam als projectmanager bij de Dienst Concernstrategie. Paulette (52 jaar) is ongehuwd.

Robin de Roon en Paulette Verbist voeren hun functie uit in deeltijd, met een deeltijdfactor van 0,8 respectievelijk 0,5.

Coalitieakkoord 2010-2014
PvdA, VVD en D66 hebben met elkaar een coalitieakkoord gesloten. Dit akkoord met de titel Open en daadkrachtig kunt u lezen op deze website: www.kc.rotterdam.nl > politiek> dagelijks bestuur.