Politie Hollands Midden

Regio - Aanhoudingen na rijden onder invloed van alcohol

Regio, 19-04-2010 o In de regio van de Politie Hollands Midden zijn ook dit weekend weer diverse automobilisten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. In een aanzienlijk aantal gevallen resulteerde dit in het invorderen van het rijbewijs. Ook werden rijverboden voor bepaalde duur opgelegd. In alle gevallen werden processen-verbaal opgemaakt.

Op vrijdagavond 16 april omstreek 18.30 uur reed op de Europaweg in Leiden een 33-jarige man uit Sassenheim door rood licht. Ook droeg deze geen veiligheidsgordel. Nadat hij was staande gehouden en er was geconstateerd dat er mogelijk sprake was van teveel alcoholgebruik werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de gehouden blaastest een resultaat aangaf van 995 ug/l. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd.

Tijdens een alcoholcontrole, die op 16 april omstreeks 19.45 uur op de Provincialeweg in Katwijk plaatsvond, werd een 36-jarige man uit dezelfde plaats aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De op het politiebureau gehouden blaastest gaf een uitslag van 720 ug/l, waarop het rijbewijs werd ingevorderd.

Op 16 april omstreeks 22.00 uur werd een 47-jarige inwoonster uit Oegstgeest op de Adriaan Engelslaan aangehouden. De op het politiebureau gehouden blaastest resulteerde in een uitslag van 680 ug/l. Ook hier werd het rijbewijs ingenomen.

Een 40-jarige man uit Noordwijkerhout werd op zaterdag 17 april omstreeks 01.00 in zijn woonplaats aangehouden. De afgenomen blaastest gaf hier 610 ug/l aan. Ook hier volgde invordering van het rijbewijs.

Op 17 april omstreeks 1.45 uur werd op de Stationsstraat te Waddinxveen een 20-jarige inwoner uit Moerkapelle aangehouden. Vlak daarvoor had hij zich schuldig gemaakt aan roekeloos rijgedrag, waarbij hij in botsing was gekomen met een verkeerspaaltje. De gehouden blaastest resulteerde in een uitslag van 658 ug/l, waarop het rijbewijs werd ingevorderd.

In Voorhout werd op 16 april rond 22.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Deze controle resulteerde in drie aanhoudingen. Na gehouden blaastesten werden rijverboden voor bepaalde tijd opgelegd en werden processen-verbaal opgemaakt.

De politie heeft zondag 18 april rond 14.00 uur een 39-jarige Wassenaarder in zijn woning aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol, het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden tijdens een ontzegging. De man reed rond 12.40 uur op de Rijksweg A44 ter hoogte van Leiden tegen de achterzijde van een auto van een 28-jarige man uit Leidschendam. De Wassenaarder was na de aanrijding uitgestapt, maar is daarna weer doorgereden zonder zijn identiteit of gegevens achter te laten. Een getuige heeft zijn kentekennummer genoteerd waarna de man in zijn woning kon worden aangehouden. Een blaastest gaf een resultaat aan van 910 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tevens bleek dat de man al een rijontzegging had. Tegen de Wassenaarder wordt proces verbaal opgemaakt.

Door het gebruik van alcohol neemt de rijvaardigheid sterk af. Dit levert gevaarlijke situaties op in het verkeer. In het ergste geval een ongeval met dodelijke afloop. Daarom controleert de politie met regelmaat voertuiggebruikers op het rijden onder invloed van alcohol.