D66

maandag 19 april 2010

Nieuw bestuurslid Kenniscentrum D66

Ad van Vugt is afgelopen zaterdag door het D66-congres gekozen als nieuw algemeen bestuurslid van het Kenniscentrum D66. Ik ben uiteraard ontzettend blij met deze verkiezing. Op deze manier kan ik mijn werk van de afgelopen jaren voor de programmacommissie voorzetten binnen het Kenniscentrum.

Het bestuur van Kenniscentrum D66 bestaat verder uit Joris Backer (voorzitter) en Menno Witteveen (penningmeester). Ad van Vugt vervangt als algemeen bestuurslid Gerard Bos. Van Vugt is ondernemer en eigenaar van een fabriek van levensmiddelen ingrediënten in Zaandam. Hij is momenteel actief als Algemeen Coördinator van de Permanente Programmacommissie (PPC) en heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het verkiezingsprogramma (dat afgelopen zaterdag ook door het congres geamendeerd is vastgesteld). Van Vugt staat verder als kandidaat op de lijst voor de Tweede Kamer verkiezingen (plaats 24).

Het Kenniscentrum D66 is verantwoordelijk voor de voeding en verdieping en van het sociaal-liberale gedachtegoed. Dit gedachtegoed is mijn passie, en graag draag ik aan deze missie bij, aldus Van Vugt. Het nieuwe bestuurslid wil verder bouwen aan een effectief kennisnetwerk rondom het Kenniscentrum ten behoeve van de fractie en de partij. En ook wil hij de continuïteit van het Kenniscentrum waarborgen door het wetenschappelijk bureau minder financieel afhankelijk te maken van verkiezingsuitslagen.