Politie Hollands Midden

Zoeterwoude - Verdachten van diefstal uit vrachtauto's aangehouden

Zoeterwoude, 19-04-2010 o De politie heeft zondag 18 april om 04.30 uur drie Utrechtenaren van 17, 20 en 22 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal uit vrachtautos.

De politie kreeg kort daarvoor de melding dat er door twee personen werd ingebroken in een vrachtauto op de Energieweg op industrieterrein Grote Polder. Terwijl agenten naar de locatie reden werd gemeld dat de personen in een auto waren gestapt en waren weggereden. Vermoedelijk zat er een derde persoon in de auto. In de omgeving werd direct uitgekeken naar de auto. De auto werd gezien op het industrieterrein waarna deze werd gevolgd. De auto reed via de N11 de A4 op richting Amsterdam. Op de A4 werd er een stopteken gegeven aan de bestuurder waarna deze bij Roelofarendsveen van de weg werd geleid.

De drie inzittenden werden hierop aangehouden. In de auto troffen agenten onder meer inbrekerswerktuigen aan.

Op de Energieweg, de Productieweg en de Oranjelaan werden in totaal vijftien vrachtautos aangetroffen met een ingeslagen ruit. In de meeste vrachtautos zaten geen waardevolle goederen. Uit een aantal werden onder andere geld, een tankpas en een navigatiesysteem gestolen.

De verdachten zijn in verzekeringgesteld voor nader onderzoek. De politie sluit niet uit dat de verdachten betrokken zijn bij meerdere inbraken in vrachtautos. De politie zal de beelden van de onlangs geplaatste beveiligingscameras van het industrieterrein uitlezen.