Dienstenbond CNV

Nieuws

19 april 2010

CNV Flex website in de lucht

Sinds kort kunnen flexwerkers die lid zijn van CNV Dienstenbond profiteren van een verbetering van het dienstenpakket; de vernieuwde website CNV Flex. Hoog tijd om u bij te praten.

Wat is CNV Flex?
CNV Flex is de organisatie binnen CNV verband die zich sterk maakt voor flexwerkers. Dat doen we op drie manieren. In de eerste plaats door flexwerkers mede met behulp van onze website te infomeren over hun rechten. Over deze site leest u in het onderstaande meer. In de tweede plaats onderhandelt CNV over de payrollcao en de uitzendcao's. Dat zijn de ABU-cao en de NBBU cao. In de derde plaats houdt CNV Flex flexwerkers op de hoogte van belangrijke nieuwe landelijke regels en wetten over flexarbeid.

Antwoordbutton op site wwwcnvflex.nl
Een belangrijk doel van CNVFlex is zoals gezegd het informeren van uitzendkrachten over hun rechten. Om die reden is de site www.cnvflex.nl gemaakt. Via deze site is het makkelijker voor uitzendkrachten vragen te stellen. Dat kan via de antwoordbutton `een vraag over werk en inkomen? Klik hier!' midden op de homepage. U krijgt vervolgens zo spoedig mogelijk antwoord.

Veelgestelde vragen
Sommige vragen krijgen we vaker dan andere. Die vragen noemen we veelgestelde vragen. Op die vragen geven we op de site onder het kopje `veelgestelde vragen" direct het antwoord. Een voorbeeld daarvan is de vraag over hoe het zit met het fasesysteem en wat dat betekent voor de rechten van een uitzendkracht.

Doorklikken naar andere handige internetsites voor uitzendkrachten Daarnaast is op deze site ook direct informatie te vinden. Zo kunt u er bijvoorbeeld de cao's lezen die CNV Dienstenbond afsluit voor uitzendkrachten en payrollers. Maar u kunt ook doorklikken naar andere handige internetsites voor flexwerkers. Zo staat er op de homepage van onze site (rechts onder het kopje "handige sites") een verwijzing naar de site van STIPP, het pensioenfonds voor uitzendkrachten. Op deze site vind u nadere informatie over het -dikwijls helaas zeer karige- pensioen dat uitzendkrachten opbouwen.

Belangrijk nieuws
Houd u tenslotte ook het nieuws in de gaten dat wij op de homepagina van onze site brengen. Hier brengen wij belangrijk nieuws voor uitzendkrachten bijvoorbeeld over nieuwe wetten en regels.

Vragen?
Als u naar aanleiding van deze info nog vragen heeft kunt contact met ons opnemen via m.limmen@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 023-5651052.