Gemeente Amsterdam, stadsdeel nieuwwest


4 mei 2010

---

Beoogde DB-leden Nieuw-West bekend

19 april 2010

Er komen vijf portefeuillehouders in Stadsdeel Nieuw-West. De PvdA fractie draagt 3 portefeuillehouders voor: Achmed Baâdoud, Jesse Bos en Els Verdonk. D66 draagt Ronald Mauer voor en GroenLinks Paulus de Wilt.

De coalitiepartijen hebben de verdeling maandag 19 april bekend gemaakt in een persbericht DB-leden Stadsdeel Nieuw-West bekend.

Portefeuilles

Beoogd stadsdeelvoorzitter is Achmed Baâdoud met als portefeuilles Financiën, Economie, Algemene Zaken, Werkgelegenheid. Jesse Bos wordt voorgedragen voor de portefeuilles Welzijn, Zorg en Jeugd. Els Verdonk is beoogd portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, Stadsdeelwerken en Handhaving. Ronald Mauer wordt voorgedragen voor de portefeuilles Onderwijs, Sport, Verkeer en Vervoer, Participatie en Emancipatie. En Paulus de Wilt voor de portefeuilles Milieu, Groen, Kunst & Cultuur en Wonen & Stedelijke Vernieuwing.

Programakkoord

De coalitiepartijen PvdA, D66 en GroenLinks verwachten met een Programakkoord "op hoofdlijnen" de gemaakte afspraken op een goede manier te kunnen vastleggen. Ze zijn inmiddels gestart met schrijven. De afdelingsvergaderingen van de drie partijen moeten nog hun adviserende mening geven over akkoord en voordracht.

Fusie

De fusie van de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart vindt plaats op 1 mei. Op 3 mei is de eerste vergadering van de deelraad waarin de gekozen leden worden geïnstalleerd. De drie partijen verwachten voor deze bijeenkomst overeenstemming te bereiken over het Programakkoord zodat op drie mei het dagelijks bestuur door de raad kan worden gekozen.