Jan Bonjer, oud hoofdredacteur AD, sluit zich aan bij bransoncompany

19/04/2010 07:27

Bransoncompany

ROTTERDAM, 12 APRIL 2010 - Jan Bonjer verbindt zich aan bransoncompany in Rotterdam. Als associate partner zal hij actief zijn als mediamaker en adviseur op het gebied van corporate communicatie en bestuur, media en management. bransoncompany is in 2004 opgericht door Leendert Bikker en Frank Roos en richt zich op vernieuwing, verbeelding en versnelling.

Bonjer (52) heeft een uitgebreide ervaring in journalistiek en organisatie. Hij was ruim twaalf jaar hoofdredacteur van regionale (o.a. Dagblad van het Noorden) en landelijke dagbladen en websites. Na zijn hoofdredacteurschap van het Algemeen Dagblad werd hij bij de fusie in 2005 hoofdredacteur/directeur van AD NieuwsMedia. Bij de verkoop door PcM Uitgevers en Koninklijke Wegener aan de Vlaamse Persgroep verliet Bonjer vorig jaar het bedrijf. De loopbaan van Bonjer kent ook een periode buiten de journalistiek: zo was hij directeur van Vogelbescherming Nederland en hoofd communicatie van de Vereniging Natuurmonumenten.

Zijn brede media- en communicatieachtergrond en managementervaring zet Bonjer dit jaar in als interim-directeur van Free Voice, een organisatie die zich wereldwijd sterk maakt voor persvrijheid en mediaontwikkeling. 'Mijn maatschappelijke en bestuurlijke betrokkenheid en creativiteit kan ik daarnaast goed tot zijn recht laten komen in de stimulerende omgeving van bransoncompany. Bijdragen aan de ontwikkeling van de organisaties van opdrachtgevers en van henzelf geeft veel energie en bevrediging', zegt Bonjer over de nieuwe activiteit.

Leendert Bikker ziet de komst van Bonjer als een versterking van het bedrijf. "Wij werken al twintig jaar samen in verschillende verantwoordelijkheden. Jan kan wat anderen niet kunnen en wij hebben weer talenten die Jan versterken. Succes maak je samen. Dat is ook ons credo bij klanten, maar geldt ook voor de ontwikkeling van bransoncompany. 2010 is voor bijna elke klant het jaar waarin vernieuwing, verbeelding en versnelling make or break zijn. De decennia ervaring van Jan Bonjer geeft veel klanten rust en ruimte om door te pakken."