Nieuwe Strategisch Adviseur versterkt ROI

19/04/2010 08:30

ROI, Opleiding, Coaching & Advies

Met ingang van heden. is drs. John Bierlee als Strategisch Adviseur in dienst getreden bij ROI Opleiding, Coaching & Advies.

John Bierlee (1966) van huis uit technisch bedrijfskundige, is de afgelopen jaren als associé voor ROI International veelal projectmatig werkzaam geweest op internationale public administration projecten.

In Yemen heeft hij gewerkt als international project manager om samen met de Universiteit Leiden aan de Universiteit van Sana'a een Master programma in Public Administration te ontwikkelen en capaciteit op te bouwen. Doel was om good governance te stimuleren. Meer recent is hij als short term expert ingezet op een EU-Twinning project om het agentschap, dat ressorteert onder de Prime Minister's Office en werkt aan EU Integratie & Donor Coördinatie, te herstructureren en te versterken.

Voor die tijd is John actief geweest op de Nederlandse markt als management consultant, trainer en interim manager en hij heeft ervaring op gedaan in zowel de private als publieke sector. Binnen de publieke sector heeft Bierlee gewerkt voor zowel de centrale als een aantal decentrale overheden en ZBO's. Hij is geruime tijd actief geweest in projecten zoals rekeningrijden, pay-lanes en hsl, die vielen onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Financiën. Als change manager is hij ten tijde van de liberalisering van de energiemarkt intensief betrokken geweest een aantal energiebedrijven hierop te helpen voor te bereiden.

Deze activiteiten heeft Bierlee jarenlang gecombineerd met zijn parttime aanstelling als docent aan de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Drenthe en heeft hij zich ook actief beziggehouden met de ontwikkeling van contractactiviteiten van deze instellingen.

John Bierlee treedt toe tot de expertisegebieden Beleid & Bestuur en Publieke Bedrijfskunde binnen ROI en gaat zich als Strategisch Adviseur bij ROI onder andere richten op het doorontwikkelen van de Leergang beleidskunde 1, die dit jaar 30 jaar bestaat. Een ander speerpunt is het verder uitbouwen van Publieke Bedrijfskunde en Publieke Bedrijfsvoering programma's.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.roi-opleidingen.nl