Persberichten

Zorg & ICT 2010: extra beursdag werpt zijn vruchten af

Publicatiedatum: 14-04-2010

Niet alleen de beursorganisatie, maar ook exposanten én bezoekers zijn tevreden over de 2010-editie van de vakbeurs Zorg & ICT. "De uitbreiding dit jaar van 2 naar 3 beursdagen heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen," aldus Projectmanager Audrey Wilschut. "Deze uitbreiding schiep niet alleen ruimte voor extra activiteiten zoals het DSSH-congres, maar maakte ook mogelijk dat er meer bezoekers naar Zorg & ICT konden en dat exposanten meer tijd hadden om met de bezoekers dieper op de producten in te gaan." De vakbeurs Zorg & ICT werd van 30 maart t/m 1 april gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

Investeringsbereidheid lijkt aan te trekken
Audrey: "Het bezoekersaantal is met een fantastische 14% gestegen naar bijna 8.000 bezoekers! Bovendien blijkt uit ons onderzoek dat de gemiddelde investeringsplannen van de bezoekers licht gestegen zijn. Uit deze combinatie van cijfers mag je dan toch wel concluderen dat niet alleen de plannen er zijn om te investeren, maar dat ook de wil om te investeren of om de plannen concreet te maken weer terug is."

Met name de invoering van het Elektronisch Patiënten Dossier blijkt een hot item. "Maar liefst 42% van de bezoekers geeft aan dat de invoering van het Elektronisch Patiënten Dossier in het komende jaar de meeste prioriteit heeft," aldus Audrey.

Onder de bezoekers zijn er eveneens overwegend zeer positieve reacties te horen: zo'n acht op de tien bezoekers geeft aan dat de beurs aan of zelfs boven de verwachtingen heeft voldaan. Systeem- en applicatiebeheerder Jenny Spekschate beaamt dat. "Ik kom hier om te ontdekken hoe wij onze zorgklanten nog beter kunnen bedienen. Als je binnenstapt, denk je eerst; wow, wat groot! Maar ik ga gestructureerd de beurs over en ik geef mijn ogen goed de kost." De grootte van de beurs viel ook Hoofd Automatisering Rob Kuijpers en ICT manager Nic Kalenbach van het Westfriesgasthuis op: "We dachten voor de middag klaar te zijn, maar dat gaat mooi niet lukken!" De heren zijn met een duidelijk doel naar Utrecht gekomen; netwerken en nieuwe dingen zien. Rob: "We bezoeken de verschillende leveranciers waar we zaken mee doen en houden verder onze ogen open voor nieuwe ontwikkelingen en producten." De heren zijn al vijf of zes jaar trouwe bezoekers van Zorg & ICT. Nic: "Op deze beurs vind je alles wat er speelt en wordt ontwikkeld in de branche onder één dak."

Exposantenwaardering gestegen
De exposanten gaven de beurs een uitstekende 7,3. Natuurlijk waren zij tevreden met het fors gegroeide aantal bezoekers, maar ook de voor de exposanten meest interessante bezoekers wisten Zorg & ICT te vinden. "De hoge kwaliteit van het bezoek draagt bij aan onze doelstelling om new business te genereren, " zegt managing Director Bert Verhoeff van het nog jonge bedrijf NovaData. "De bezoekers staan bovendien open voor een gesprek en het aantal studenten valt mee." Ook directeur Hereward Burgers van MCH+ is tevreden: "In Nederland is dit voor ons de belangrijkste beurs. De kwaliteit van de bezoekers is hoog en - niet onbelangrijk - bestaat voor een groot deel uit onze belangrijkste doelgroep; de decision makers. We hebben inmiddels dan ook al de nodige afspraken gemaakt met potentiële klanten, tot dusver ben ik dan ook erg tevreden over onze deelname."

Zorg & ICT 2011
In 2011 zal Zorg & ICT, zoals iedere 2 jaar, gelijktijdig gehouden worden met de vakbeurs ZorgTotaal. Beide beurzen vinden plaats van 16 t/m 18 maart in Jaarbeurs Utrecht.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions