Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Florius vereenvoudigt het assortiment

Intermediair krijgt overzichtelijke set transparante producten

Amersfoort, 19 april 2010 - Florius vereenvoudigt het assortiment. Het resultaat is een verbeterd productassortiment. De hypotheekadviseur kan zijn klanten hierdoor bedienen met een overzichtelijke set transparante producten.

Florius wil begrijpelijke producten bieden tegen een scherpe prijs. Om hier invulling aan te geven zijn vanaf 19 april diverse aanpassingen in het assortiment doorgevoerd. Eén van de aanpassingen betreft het vervallen van de annuleringsboete bij de Florius Profijt 3+3 Hypotheek. Voorheen konden consumenten met dit product worden geconfronteerd met een boete indien de getekende hypotheekofferte niet werd afgenomen. Dit leidde regelmatig tot vragen. Deze onduidelijkheid vindt Florius niet wenselijk en wordt met het schrappen van de annuleringsboete opgelost. Het vervallen van de annuleringsboete heeft als bijkomend voordeel dat het aantal producten fors kan worden teruggebracht. De Florius Profijt 2 Hypotheek en de Florius Profijt 4 Hypotheek worden uit het assortiment gehaald. De verbeterde 3+3 Hypotheek is nu simpelweg een beter aanbod. Het productassortiment van Florius, dat nu nog bestaat uit de Profijt 3+3 en de Profijt 12 Hypotheek en te combineren is met alle aflosvormen en zowel provisiedragend als netto, is voor adviseurs en klanten hierdoor een compleet maar eenvoudig en overzichtelijk assortiment.

Florius merkt verder dat vanuit de markt toenemende vraag is naar hypotheken waarmee een deel van de lening (versneld) kan worden afgelost. De afloswijze lineair voorziet in deze behoefte. Florius voegt om deze reden de Lineaire Hypotheek toe aan haar assortiment. De Hybride Hypotheek verwijdert Florius juist uit haar assortiment. De vraag naar deze hypotheekvorm is al geruime tijd dalende als gevolg van de wens naar eenvoudigere hypotheken. 'Door de complexe Hybride Hypotheek in te wisselen tegen de eenvoudige Lineaire Hypotheek, houden we het assortiment overzichtelijk en beantwoorden we beter aan de behoefte van adviseurs en klanten', aldus Paul van der Meijs, directeur van Florius.

Over Florius
Florius speelt een prominente rol op de markt voor hypotheken en financiële producten die via het intermediaire kanaal worden aangeboden. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep BV. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank NV Naast hypotheken biedt Florius ook andere woongerelateerde financiële producten.

Noot voor de redactie,