Rijksvoorlichtingsdienst

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven van Economische Zaken 19 t/m 24 april 2010.

Maandag 19 april
Van 14.00 - 17.45 uur: Debat ethiek en jonge ondernemers/managers Opening en afsluiting van het debat
Locatie: Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag

Dinsdag 20 april
15.30 - 16.00 uur: Voortzetting algemeen overleg Postmarkt Locatie: Tweede Kamer in Den Haag

16.00 - 18.00 uur: Plenair debat CO2-opslag Barendrecht Locatie: Tweede Kamer in Den Haag

Woensdag 21 april
09:30-10:00 uur: Presentatie Privacy Waarborg door de DDMA. Minister van der Hoeven zal in haar speech o.a. stilstaan bij privacy op internet. Locatie: Pulchri studio, Lange Voorhout 15 te Den Haag.

10.15 - 12.00 uur: 1e termijn behandeling wijziging Telecomwet (plenair). Locatie: Tweede Kamer in Den Haag

14.45 - 16.30 uur:
Toespraak bij viering 200 jarig bestaan van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM; http://www.sodm.nl/) in aanwezigheid van H.M. de Koningin. Staatstoezicht op de Mijnen houdt toezicht op de naleving van wettelijke regelingen die van toepassing zijn op het opsporen, winnen, opslaan en transporteren van delfstoffen. De dienst richt zich hierbij op de aspecten veiligheid, gezondheid, milieu, doelmatige winning en bodembewegingen. SodM kent een prachtige geschiedenis (mijnen, etc) en staat tegelijk midden in de moderne delfstoffensector (olie en gaswinning). Locatie: Ridderzaal in Den Haag

17.00 - 19.30 uur: 2e termijn behandeling wijziging Telecomwet (plenair). Locatie: Tweede Kamer in Den Haag

Donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 april:
De Minister bezoekt het jaarlijkse voorjaarsoverleg van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. Minister Van der Hoeven vervangt minister De Jager. Van der Hoeven neemt deel aan de vergadering van het International Monetary Financial Committee (IMFC), het overleg van de 24 landen die ook in de board van het IMF zitten. Op vrijdagavond vindt een gezamenlijke bijeenkomst van het IMFC en de G20-ministers plaats. De centrale onderwerpen tijdens de vergadering zijn de economische situatie van dit moment en hervormingen van de stemverhoudingen, de bestuursstructuren en het mandaat van het IMF. Twee keer per jaar komen de 24 ministers van het IMF en de Wereldbank bijeen in het International Monetary and Financial Committee (IMFC) en het Development Committee (DC). Zij bespreken de voortgang van de werkzaamheden van het Fonds en de Wereldbank. Nederland vertegenwoordigt zowel in het IMF als in de Wereldbank ook 12 andere landen. Op vrijdag 24 april heeft Van der Hoeven overleg met deze twaalf landen over de inzet voor de vergadering. Op donderdag 22 april zal minister Van der Hoeven deelnemen aan een paneldiscussie met de titel: "reformatting the global economy: should the G20 be the new platform for world governance". Dit panel is onderdeel van een door de Bertelsmann Foundation georganiseerd congres over kansen uit de crisis.

Noot voor redacties (