Ingezonden persbericht


19/04/2010

Nederlandse borsten zijn groter dan Belgische

Amsterdam - Op Vente-Exclusive.com, de grootste besloten webwinkel van Nederland en België, werden sinds het begin van dit jaar meer dan 15.000 beha's van verschillende topmerken gekocht. Een analyse van de verkoopsresultaten laat zien dat de borsten van Nederlandse vrouwen opvallend voller zijn dan die van hun Belgische buren. Maar liefst 40% van de Nederlandse klanten heeft een cupmaat D of groter. Bij de Belgische dames pronkt "slechts" 28% met een dergelijke weelderige boezem.

Met meer dan 500.000 leden is Vente-Exclusive.com de grootste besloten webwinkel in Nederland én België. De leden krijgen exclusieve toegang tot verkopen van populaire mode- of lifestyleartikelen van bekende merken die met een korting van gemiddeld 50% aangeboden worden.

Lingerie is hot

Naast jurkjes, T-shirts en accessoires biedt Vente-Exclusive.com ook regelmatig verkopen aan van bekende lingeriemerken zoals Chantelle, Marlies Dekkers, Simon Pérèle, Empreinte, Huit, etc. Die lingerieverkopen zorgen vaak voor een ware stormloop, waarbij soms tienduizenden leden op enkele uren tijd inloggen op de website. "Inderdaad, damesondergoed is hot," laat Peter Burin, woordvoerder van Vente-Exclusive.com weten. "Zowel in Nederland als België verkopen we regelmatig grote hoeveelheden lingerie. Sinds begin dit jaar alleen al werden er meer dan 15.000 beha's aangeschaft door onze leden." Vaak kopen de dames merken die ze al dragen; ze zijn vertrouwd met de maten en de pasvorm.

Weelderige Nederlandse boezems

Uit een analyse van de verkoopcijfers van Vente-Exclusive.com blijkt dat in beide landen ongeveer 1 op de 3 vrouwen een C-cupmaat draagt. Diezelfde cijfers tonen ook dat maar liefst 40% van de Nederlandse vrouwen een cupmaat D of groter heeft. Bij de Belgische dames "pronkt" slechts 28% met een dergelijke weelderige boezem. Anderzijds worden er meer cupmaten A en B verkocht in België (40%) dan in Nederland (32%). "Wanneer je al deze cijfers naast elkaar legt, dan zie je heel duidelijk dat Nederlandse vrouwen gemiddeld rijker bedeeld zijn door Moeder Natuur," besluit Peter Burin.


---