Gemeente Zoetermeer

Voortgang formatie college Zoetermeer

De formateur laat namens de fracties van de beoogde coalitie weten dat het collegeprogramma op 25 mei in een openbare raadsvergadering wordt besproken. Tijdens deze raadsvergadering wordt ook het nieuwe college geïnstalleerd. Op dit moment werkt de beoogde coalitie op constructieve wijze aan het collegeprogramma.
Het proces om tot een collegeprogramma te komen, moet zorgvuldig worden doorlopen en dat heeft tijd nodig. Alle programma's worden met de vijf onderhandelende partijen doorgenomen en teruggekoppeld met de fracties. Vervolgens worden deze programma's in thema's verwerkt in het collegeprogramma.

Alle fracties en vooral de fracties die tussentijds niet kennis hebben genomen van concepten, wil de formateur de tijd geven om het collegeprogramma tot zich te nemen. Er is dus enige tijd nodig tussen het toezenden van het programma en de behandeling ervan. De eerdere streefdatum van 28 april maakt dit niet mogelijk. Daarnaast is er de meireces van twee weken, dit leidt er toe dat op 25 mei het collegeprogramma wordt besproken en het nieuwe college wordt geïnstalleerd.