Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Schriftelijke vragen: heeft de provincie zitten slapen? PvdA wil snelle oplossing overlast N200 bij Halfweg

De rijksweg N200 die Halfweg doorsnijdt is al jaren een bron van overlast voor de inwoners van Halfweg en Zwanenburg. De PvdA Noord-Holland wil dat er een oplossing komt om de overlast te beperken. De provincie zou hierbij de regie in handen moeten nemen. PvdA-statenlid Gohdar Massom heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten.

Dagelijks passeren 35.000 voertuigen de kruising van de N200 met de Nassaulaan, waarvan bijna 4000 zware vrachtwagens. Negentig procent is doorgaand verkeer. Dit levert veel overlast voor de bewoners van Halfweg, zoals lawaai, stank en een gevaarlijke verkeerssituatie op het kruispunt. De afgelopen twintig jaar zijn hierover tal van onderzoeken en rapporten verschenen, maar er is nooit iets veranderd.

Onlangs bezochten een aantal Tweede Kamerleden Halfweg. Zij stellen dat de provincie Noord-Holland veel eerder het probleem in Den Haag had moeten aankaarten. Volgens CDA-kamerlid Ger Koopmans is het provinciebestuur nooit in Den Haag komen pleiten voor een oplossing van de N200. "Ze hebben zitten slapen in Haarlem", zegt hij op 15 april in de Hoofddorpse Courant.

PvdA-statenlid Gohdar Massom: "Wij willen van het provinciebestuur weten wat hun reactie is op de uitlatingen van Koopmans. De PvdA vindt dat aan de enorme overlast in Halfweg en Zwanenburg snel een einde moet komen. Wij vragen aan het provinciebestuur hierbij het voortouw te nemen. Samen met andere betrokkenen, zoals de gemeenten Amsterdam, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer, Rijkswaterstaat en het Rijk, moet worden gewerkt aan een korte- en langetermijn oplossing."


*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties



Provincie Noord-Holland